Това е Суад Ал-ШамзиСвързваме арабския свят с място, където жените

...
Това е Суад Ал-ШамзиСвързваме арабския свят с място, където жените
Коментари Харесай

Коя е първата жена авиоинженер в Арабския свят?

Това е Суад Ал-Шамзи

Свързваме арабския свят с място, където дамите са подложени на ограничавания във всички сфери на живота. Обединените арабски емирства обаче са от страните, които бележат забележителен напредък в тази посока.

Жена, която буди почитание. Достолепна персона, получила самопризнание в един мъжки свят. За да стигне до тук, лекар - Суад Ал-Шамзи е съумяла да разбие непреодолими трудности.

“Исках да трансформира всеобщото разбиране, че дамите нямат място в авиационната промишленост, където господстват мъжете. Казвали са ми, че нямаме място там. Исках да покажа на света, че дамите можем да работим паралелно с мъжете. Не че това е някакво съревнование ”, споделя дамата, предава

Винаги е обичала авиацията и години наред е следила самолетите, потъващи в синия безспир. В годините, когато в авиацията е имало под 10 % женско наличие, тя прави същинска гражданска война. С помощта на емира на Дубай учи във Англия, а след това стартира работа в най-елитните международни самолетни компании, основани в емирствата.

“18 години бях самолетен инженер. Като мъжете в тази сфера носех униформа, защитен шлем, работех по 14 часа. Минах през всички вероятни позиции в работата ”, разкава Суад.

Така през днешния ден Суад Ал-Шамзи е водещ съветник по построяването на терминала “Мидфийлд ” на Летище “Абу Даби ”. Мащабният план е за 3 милиарда $ и в действителност е третият максимален аеропорт на планетата с потенциал 27 милиона пасажери годишно.

“Трябва да вярваш, че можеш да сбъднеш фантазията си. Дори тогава, когато другите те убеждават, че това няма да стане. Много хора ще се пробват да те разубеждават, само че в края на краищата това е твоят живот ”, прикани Ал-Шамзи.

От трибуната на Глобалния цивилен конгрес в емирство Рас Ал-Хайма лекар Суад изпраща това обръщение към милиони други дами, които не смеят да погледнат над предразсъдъците.

В показателя на половото тъждество на Организация на обединените нации Обединените арабски емирства са създали изумителен скок през последните 15 години. Днес страната е водеща в арабския свят по този индикатор.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР