Това е едно от най-красивите места на Земята. Кейптаун е

...
Това е едно от най-красивите места на Земята. Кейптаун е
Коментари Харесай

Кейптаун

Това е едно от най-красивите места на Земята. Кейптаун е вторият по население град в Южна Африка и най-големият в региона. Разположен е в подножието на планината Тейбъл, която се бори за място в класацията на Новите седем чудеса на света. Зад нея се вижда именитият Дяволски връх, а Картината се добавя от красиви бели плажове и полуостров Кейп, прочут с неповторимата си флора, пълноводните реки и природата, като цяло.

В Кейптаун хората имат друго чувство за живота. Те живеят с цел да се радват и любуват. Ако в миналото отидете там, не пропускайте да отделите малко време и да се разноските из зелените долини измежду пъстрите цветя, да видите кристалночистите реки и спиращите дъха планини. Ще усетите спокойствието и хармонията, които са присъщи за това неповторимо място.

Като извънредно атрактивна туристическа дестинация, градът предлага безчет развлечения и удоволствия. Търсачите на мощни преживявания могат да се гмурнат в клетка измежду акулите и да усетят рисковата непосредственост на кръвожадните хищници, които доближава до 7 метра дължина. За феновете на животните и природата пък има проведени обиколки измежду дивата природа, където ще ви изясняват всичко за животинския свят. В края на деня можете да посетите някои от многочислените спа центрове или да отидете на голф игрището с другари. През тази година в града ще се организира и FIFA 2010 тъй че, в случай че сте футболен ентусиаст, това е мястото за вас.

В Кейптаун можете да видите още нещо неповторимо – африкански пингвини. Въпреки че типът им като цяло е разгласен като заплашен от изгубване, колонията на плаж Болдърс наброява над 3000 от тези удивителни създания.

Планина Тейбъл

Това знамение на природата е изобразено на флага на Кейптаун и е огромна туристическа атракция, до която се доближава посредством въжен превоз. Гледката от там е невероятна и е единствено едно от нещата, поради които си коства да посетите Кейптаун.

Дяволския връх

Говори се, че името му идва от локална легенда за холандец на име Жан ван Хънкс. Той живеел в подножието на планината и всякога, когато желал да пуши лула, жена му го гонела на открито. Един ден, до момента в който пушел в мрака, той срещнал мистериозен чужд, който също пушел. Започнали да се състезават, кой ще изпуши повече. В последна сметка се оказало, че странникът бил Дяволът и Ван Хънкс е спечелил. Пушекът, който се получил от това съревнование, покрил върха и може да се види до ден-днешен.

Остров Робен

Намира се на седем километра от брега на Кейптаун и в превод значи „ остров на тюлените “. Там можете да посетите музея, където ще ви опишат за това по какъв начин островът е бил употребен като затвор и в следствие се е трансформирал в колония на прокажените. На това място Нелсън Мандела и Робърт Сибуки са говорели за една Южна Африка без расова дискриминация. През 1999г. е разгласен за част от Световното културно завещание на ЮНЕСКО поради „ триумфът на човешкия дух “.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР