Това би решило огромен проблем за бизнеса Обмисля се въвеждането

...
Това би решило огромен проблем за бизнеса Обмисля се въвеждането
Коментари Харесай

Започнаха проучване за синя зона в Приморско

Това би решило голям проблем за бизнеса

Обмисля се въвеждането на синя зона в община Приморско, заяви кметът Иван Гайков в изявление пред Флагман.бг.

Това е единствената община по Южното Черноморие, където платеното улично паркиране към момента не е въведено. 

От своя страна това основава проблеми, тъй като през летните месеци кратковременният престой в двата курорта на територията на общината – Китен и Приморско на процедура е неосъществим, а има значително туристи, които желаят да ги посетят за по няколко часа - да се разходят, отидат на ресторант или прегледат магазинчетата.

„ Възложили сме пилотно изследване, с цел да установим какъв брой би коствало прокарването на синята зона в две улици – по една в Приморско и Китен. Става въпрос за централните – ул. “Трети март “ в Приморско и ул. “Странджа “ в Китен – от входа до кметството. Идеята е да въведем синя зона в натоварените сектори. Смятам, че ще има позитивен резултат от тази мярка. Опитът на други общини го демонстрира “, сподели Иван Гайков пред Флагман.бг.

Иван Гайков посочи, че интензивно се работи по проектирането и построяването на нови паркинги в Китен и Приморско, с цел да се обезпечат уместно гостите през летните месеци.

Какви са целите в Бюджет 2024 на Приморско – очаквайте изявлението на Иван Гайков пред Флагман.бг.

Междувременно през днешния ден се организира 4-ото съвещание на Общинския съвет в Приморско. В действен порядък бяха признати 7 докладни, касаещи основаването на МИРГ Приморско-Царево, одобрение на няколко ПУП-а, избор на правосъдни заседатели за районен съд Царево и финансови помощи.

Ето и фотоси от съвещанието:
 Групата на ГЕРБ в Общински съвет Приморско   Кметът Иван Гайков със Златина Тюлиева, ръководител на ОбС  Общинските съветници Златина Величкова и Стоян Василев  Петко Гечев от " Граждани за общината "  Фамозната лидерка на Политическа партия " Възраждане " в Приморско Снежана Йоданова с минижуп и раиран чорапогащник. Тя участва като посетител на сесията
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР