Технологиите напредват и това се вижда не само по все

...
Технологиите напредват и това се вижда не само по все
Коментари Харесай

Ето какво има в дома на 2023 г.

Технологиите напредват и това се вижда освен по все по-тънките тв приемници и огромни смарт телефони с от ден на ден функционалности. Променят се и домовете и методът, по който хората живеят.

Някога, се е перяло на ръка и е имало режим на тока. Днес, всевъзможни уреди и умни помагачи улесняват живота. Ето кои са нещата, които намират място във от ден на ден домове по света през 2023 година

Интелигентни системи за надзор на дома

На пазара са налични от ден на ден системи за мъдро ръководство на дома. Сред тях са вентилация и климатизация, които се приспособяват по отношение на външния и вътрешния климат, с цел да обезпечат оптимално добра среда на живот; системи за филтриране на въздуха и водата; умни външни щори, които засенчват дома и го пазят от прегряване; интелигентно ръководство на осветяване, музика, сигурност на дома – спектърът решения е все по-голям.

Обикновено, с изключение на от панел в дома си, всички определени функционалности могат да се ръководят и от телефона ви, през приложения. Да, в това число можете да напомните на прахосмукачката робот да почисти и по едно и също време с това, да осигурите занимателна разходка на котката си, която сигурно обича да се „ вози “ на този потребен апарат – асистент.

Еко решения и енергийна успеваемост

Мерките и дейностите в посока грижа за околната среда и намаляване на отрицателното влияние върху нея са все по-голям приоритет.

В аспект на жилищата, залага се на еко системи и материали при построяването, блян към енергийна успеваемост и даже домове с нулево ползване на сила.

За задачата, се употребява цялост от интегрирани подходи и решения, в това число при самата употреба на жилището, като примерно: прекъсване притока на електричество до зарядно, забравено в контакта; интелигентна вентилация; събиране на дъждовната вода за поливане; потребление на кухненските води за тоалетното казанче; компостиране на отпадъците в двора на постройките и други.

Устойчивите домове несъмнено ще бъдат стандарт в скоро време, по света и у нас.

Технологии за лицево различаване, домакински офис и … сушилнята!

И двете трендове са все по-популярни. Особено след ковид пандемията, доста хора, в това число от бастиона на работата от 8 до 17, България, откриха домашния офис и неговите преимущества и дефекти.

Днес, той е част от всекидневието на от ден на ден хора и по-скоро се трансформира в норма. Наличието на функционално комфортно пространство с бюро, техника, комфортни места за сядане, от които елементарно можете да работите и да организирате срещи с сътрудници и контрагенти са наложителни.

Навлизат необятно и видео домофонните системи и технологията с лицево различаване или пръстов отпечатък за отключване на вратата.

Има и още един забавен подробност, който следва да се означи. Една от технологиите, проправили си път и към сърцето на българина, е сушилня за облекла. Днес тя е част от от ден на ден български домове и правопропорционално на разпространяването ѝ, изчезват гирляндите с облекла и долни дрехи от екстериора на от ден на ден здания, а терасите се трансформират в оазиси за отмора навън.

Минимализъм и разбъркване на „ вътре “ и „ вън “

Все по-застъпени са и трендовете за придържане към кредото „ дребното е повече “. Пространствата са по-минималистични и успокояващи, в духа на скандинавския и съвременен дизайн.

Формата и функционалността са преплетени в красиви и потребни елементи, които освен прибавят жанр в дома, само че и имат чисто практическа функционалност. Самите мебели са и тип творби на изкуството, а скритото окабеляване и неналичието на непотребни разсейващи несъразмерни елементи, носят съвременен дух и чувство за повече лекост.

Често се търси и преплитане на вътрешните и външни пространства, като френските порти и прозорци, красиво завършените тераси и нощите под звездите и кафето заран с изгрева на открито, се трансформират в норма.

Колко от тези нововъведения имат място във вашия дом? А кои бихте желали да превърнете в част от него? Започнете от най-лесното – сушилнята и действайте нататък. Успех!

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР