Тази седмица Старозагорската опера прие в състава като солистка сопраното

...
Тази седмица Старозагорската опера прие в състава като солистка сопраното
Коментари Харесай

Оперната прима Тамара Калинкина пред БНТ: Снаряди летят навсякъде из Киев, беше смъртно опасно за детето ми

Тази седмица Старозагорската опера одобри в състава като солистка сопраното Тамара Калинкина от Украинската национална опера. Тя взима решението да напусне страната си доста мъчно, тъй като е от прочут украински жанр, а дядо ѝ е прочут военачалник от противовъздушната защита на страната. Неохотно одобри да опише единствено пред Българска национална телевизия за внезапния завой, който животът ѝ е взел за дни.

Тамара се готви да пее Виолета от Травиата. Ролята е фантазия за доста сопрани и тя е на път да я сбъдне, когато животът ѝ претърпява прекомерно изострен завой.

" Дъщеря ми е на 2 години и когато в нашия регион зачестиха гърмежите и през прозореца на дома си гледах по какъв начин прелитат снаряди, несъмнено не покрай нашия дом, това е в предградията на Киев, аз пребивавам в един от комплексите, а в предградието на Киев всичко е разрушено. Буча, Ерпин, Гастомил, Василков - всичко това. Аз виждах по какъв начин летят снаряди в едната и в другата посока. И евентуално това за мен се трансформира във финалната точка, когато разбрах, че за моето дете е смъртно рисково да продължаваме да сме в Киев ", споделя тя.



Споделя страховете си с режисьора на македонската опера Трайко Йордановски и той се обажда в Стара Загора, а Тамара поема към България. Строго управлява страстите си и ни споделя за фамилната си чест.

" Дядо ми е от казахски жанр, военачалник от противовъздушната защита от известната украинска фамилия Кайдаш, може би сте чували популярното литературно украинско произведение " Семейството на Кайдаш ". Да, надгробните монументи на баба си и дядо си нямаше по какъв начин да взема със себе си. Те са част от душата и сърцето ми, които останаха в дома ми също в никакъв случай няма да мога да взема със себе си ", споделя оперната прима.





Допреди три седмици е имала наполеоновски палнове за своята кариера. Сега не гледа по-далеч от днешния ден и желае да да прави това, което обича. Да пее и да популяризира обичаната си Украйна. Докато се върне назад вкъщи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР