От началото на войната в Украйна БЧК е събрал над

...
От началото на войната в Украйна БЧК е събрал над
Коментари Харесай

БЧК е събрал над 3 млн. за хуманитарна помощ за Украйна и за бежанците у нас

От началото на войната в Украйна БЧК е събрал над 3 млн., като тези средства непрестанно се разходват. Предоставен е финасов запас към регионалните организации на БЧК в страната, с цел да се купуват артикули от незабавна нужда за идващите от Украйна.

БЧК работи на два фронта - изпраща филантропична помощ в Украйна и работи за бежанците у нас, с цел да получат базисна помощ. Това съобщи в студиото на " Денят стартира " Преслава Лилова – шеф Дирекция „ Международно съдействие и стратегии “ в БЧК.

Според данни на БЧК у нас са пристигнали най-малко 40 000 души.

Вчера за Украйна са отпътували следващите 2 камиона на БЧК от поредност от 15. В конвоя има хигиенични материали и хранителни артикули. Тази филантропична помощ се изпраща от България, от българския народ, от Българския червен кръст до Украинския червен кръст.

За момента БЧК се употребява със зелен кулоар в Украйна. Минавайки през територията на Румъния Румънският червен кръст също спомага, с цел да може конвоят с помощите да премине по-лесно през граничните пунктове. Помощите по-късно се разпределят през логистични хъбове.

Как се разпределя филантропичната помощ и от какви медикаменти имат потребност в Украйна - вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР