Танцовият спектакъл Изтанцувай живота“ бе посветен на благородна кауза –

...
Танцовият спектакъл Изтанцувай живота“ бе посветен на благородна кауза –
Коментари Харесай

Благотворителен концерт на детска школа „Суинг“ 

Танцовият театър „ Изтанцувай живота “ бе отдаден на благородна идея – набиране на средства за лекуването на дребната Велизара от Видин. Благотворителната самодейност събра довечера в Спортна зала „ Фестивална “ стотици фенове, които следиха годишния концерт на школата за съвременен балет. Сред публиката бяха и кметът на Община Видин доктор Цветан Ценков, който направи и парично подаяние за идеята, както и секретарят на Общината Валери Димитров.

По време на концерта децата демонстрираха наученото през годината и със своя възторг и насладата, с която танцуваха, плениха сърцата на присъстващите. През тази година школа „ Суинг “може да се похвали с първите си медали, завоювани на национално танцово съревнование в Сандански. Там представителите на Видин завоюваха сребърен и златен орден, съпроводен с купа. Тази вечер „ златните “ девойки демонстрираха танца, донесъл им призовото място. Специални посетители бяха надарените Петя и Яница от Moonlight Flowers, както и младите музиканти от Wasted Potential, които също се включиха в концерта със свои осъществявания. Моменти от целия театър бяха уловени от обективите на фотографи. В следствие със фотосите ще бъде подредена благотворителна галерия още веднъж в поддръжка на Велизара.

​На финала на концерта бе прочетен приветствен адрес от кмета на Видин доктор Цветан Ценков до ръководителката на танцова школа „ Суинг “ Елена Венелинова. „ Приветствам самодейността Ви да посветите днешния концерт на една благородна идея – събиране на средства за лекуването на дребната Велизара, която се бори с тежко заболяване. Благородството и съчувствието са измежду най-ценните човешки качества и те се възпитават от най-ранна детска възраст. Затова съм сигурен, че девойките от танцовата школа освен ще порастват здрави и щастливи, само че и ще станат положителни хора. Поздравявам всички възпитанички на танцова школа „ Суинг “ с 1 юни – Деня на детето. Нека с гения си впечатляват и радват своята аудитория! Желая здраве, благополучие и безчет бъдещи креативен изяви! “, написа в приветствения адрес. По случай концерта танцовата школа получи и кошница с цветя от Община Видин.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР