Така и не става ясно дали президентът е бил наясноПрисъствието

...
Така и не става ясно дали президентът е бил наясноПрисъствието
Коментари Харесай

Кой покани Елеонора Митрофанова на честването на Съединението в Пловдив?

Така и не излиза наяве дали президентът е бил наясно
Присъствието на съветския дипломат Елеонора Митрофанова на честванията на Съединението разгневиха Съюз на демократичните сили и те пуснаха много остро писмо.

Най-парадоксалното в тази ситуация обаче е, че поканата за присъединяване на Митрофанова идва от ГЕРБ.

От Съюз на демократичните сили не загатват, че поканата към дипломат Митрофанова е пристигнала от общинската администрация в Пловдив, ръководена от кмета Здравко Димитров, представител на съдружния им сътрудник ГЕРБ.



Според общинския пресцентър сходни предложения се изпращат годишно до „ целия дипломатически корпус “. Този път са се отзовали близо 15 посланици, а американският дипломат Херо Мустафа е участвала на други събития във връзка празника по-рано денем, заяви нощес Свободна Европа.

От президентството досега не са удостоверили дали поканата към Митрофанова е била съгласувана с администрацията на президента и дали Румен Радев е знаел авансово за нея.

В публична позиция до медиите от Съюз на демократичните сили означават, че са скандализирани от наличието на съветския дипломат на тържествата във връзка Съединението в Пловдив, те питат дали е редно дипломат на страна – агресор, която избива почтени хора и се пробва да блокира естествения живот в Европа посредством газов рекет, да стои зад българския президент?!

Те показват още, че наличието на съветския дипломат е знак. Той демонстрира, че макар изгонването през последните години на значително съветски дипломати и заканите за закриването на посолството им у нас, няма да правят отстъпка по никакъв метод и ще продължат опитите си за завръщане на България под крилото на Кремъл. Присъствието на Митрофанова е необичайно, поради ролята на Русия и нейната гневна опозиция против българското Съединение.
Източник: standartnews.com
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР