Тазгодишните награди на ААРА бяха връчени днес в рамките на

...
Тазгодишните награди на ААРА бяха връчени днес в рамките на
Коментари Харесай

Отдел „Киберпрестъпност“ на ГДБОП е носител на наградата за 2022 година на Алианса за борба с аудиовизуалното пиратство

Тазгодишните награди на ААРА бяха връчени през днешния ден в границите на годишната конференция на Европол за закононарушенията против интелектуалната благосъстоятелност в Рим
Призът на отдел „ Киберпрестъпност “-ГДБОП е за водещата им роля в осъществяването на европейския EMPACT приоритет „ Престъпления против интелектуална благосъстоятелност, подправени артикули и валута “. Наградата бе връчена на контрольор Александър Велев за работата му при управление на оперативната активност против противозаконната IPTV и противозаконния стрийминг в границите на целите на EMPACT.

В своя коментар Шийла Каселс – изпълнителен вицепрезидент на AAPA, акцентира значимостта и успеваемостта от партньорството сред частния бранш и правоохранителните органи. Като образец за това взаимоотношение уточни взаимната работа с отдел „ Киберпрестъпност “ при провеждането на голям брой интервенции през годините, както и провелото се образование в София, в което взеха присъединяване представители от 17 европейски страни, Европол и Интерпол.



Противодействието на закононарушения срещу интелектуалната благосъстоятелност, подправени артикули и пари е приоритет на Европейски Съюз в региона на правоприлагането и вътрешната сигурност. В тази връзка на европейско равнище е създаден проект за деяние против този тип незаконни похищения, който се реализира в границите на Европейската мултидисциплинарна платформа за противопоставяне на незаконни закани (EMPACT). В платформата двадесет и четири държави-членки на Европейски Съюз и европейски организации (сред които Европол, Фронтекс, Евроджъст, ОЛАФ и др.) работят взаимно на интернационално равнище за обезвреждане на посочените незаконни закани.

ГДБОП е началник на европейската група, която работи по линия на противопоставяне на закононарушения срещу интелектуалната благосъстоятелност, подправени артикули и пари.

Източник: Пресцентър на МВР
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР