Тъжната вест съобщиха от семейството на френския певецФренският певецМарсел Амон,

...
Тъжната вест съобщиха от семейството на френския певецФренският певецМарсел Амон,
Коментари Харесай

Почина Марсел Амон

Тъжната новина оповестиха от фамилията на френския артист

Френският певецМарсел Амон, прочут с шлагери като " Bleu, blanc, blond ", умря на 93-годишна възраст, заяви фамилията му, съобщи БГНЕС.

Капризният шоумен със 75-годишна кариера е умрял в дома си в Сен-Клу, в покрайнините на Париж, се споделя в изказване на фамилията му.

Роден на 1 април 1929 година в Бордо, Амон се реалокира в Париж през 1950 година, като последователно си основава име в кабаретата. През 1956 година първият му запис получава Голямата премия на Академията Шарл-Крос и открива концерта на Едит Пиаф в " Олимпия ".

Има дребна роля дружно с Бриджит Бардо във кино лентата " Булката е прекомерно красива " от 1956 година, само че филмовата му кариера по този начин и не потръгва.

Началото на 70-те години на предишния век е върховият миг в кариерата му.

През 1971 година получава златна плоча и взе участие в телевизионно шоу, а по-късно се опитва в музикална комедия, като споделя, че " отзивите бяха положителни, само че никой не пристигна ".

През 2019 година Амон отпразнува 90-ия си рожден ден на сцената в Париж, на концерт в Алхамбра, дружно с актьори като Серж Лама и Николета.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР