Сянката на Караваджо“ с режисьор Микеле Плачидо и продуцент Федерика

...
Сянката на Караваджо“ с режисьор Микеле Плачидо и продуцент Федерика
Коментари Харесай

Яркият филм на Микеле Плачидо за гениалния Карваджо ще има премиера в Бургас

„ Сянката на Караваджо “ с режисьор Микеле Плачидо и продуцент Федерика Винченти ще зарадва феновете в Бургас за първи път на 22 февруари от 19.00 часа в Културен дом НХК.

Италия, началото на XVII век. Караваджо освен е един от най-виртуозните художници на своето време, само че и бунтовник против догмите на църквата, които постановат по какъв начин да бъдат изобразявани религиозните сюжети. Караваджо е наказан на гибел за убийството на противник в любовта и е подал молба за опрощение. Информиран, че Караваджо рисува и проститутки, крадци и бандити, папа Павел V подрежда на тайните служби на Ватикана да проверяват случая. Тайният чиновник на папата, прочут като Сянката, стартира изследване, което ще му разкрие конфликта от пороци и достолепия в личността на гения, чийто живот или гибел са в ръцете му.

С бюджета си от над 12 милиона евро френско-италианският филм (продукция на GOLDENART/CHARLOT/LEPACTE/RAI CINEMA/MACT PRODS) се дефинира като европейска суперпродукция.

Големият италиански артист МикелеПлачидо, трансформирал се в легенда с ролята си на комисар Корадо Катани от сериала “Октопод ”, дойде в България за премиерата на кино лентата, която бе на „ Киномания ”. Италианецът е режисьор на лентата и играе една от основните функции.

„ Сянката на Караваджо “ за първи път ще бъде показан в Бургас на 22 февруари от 19.00 часа в залата на НХК Бургас. Правата за разпространяване в България са на БЕТА Филм.

Билети се продават на касата на Часовника, в мрежата на Евентим и в Грабо.

По сюжета са работили Сандро Петраля, Фидел Синьориле и Микеле Плачидо. Работата на оператора МикелеД’Атаназио, на художникаТонино Дзера, както и на създателя на костюмите Карло Поджоли, трансформира кино лентата в кондензиран, ослепителен пъстър шедьовър.

В функциите феновете ще видят:

Рикардо Скамарчо (Караваджо), Луи Гарел (Сянката), Изабел Юпер (Костанца Сфорца Колона), Микаела Рамацоти (Лена Антониети), Тедуа (Чеко), Виничио Маркиони (Джовани Балионе), Микеле Плачидо (кардинал Дел Монте).
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР