Страните от Г-7 вече не обсъждат въпроса за пълната конфискация

...
Страните от Г-7 вече не обсъждат въпроса за пълната конфискация
Коментари Харесай

Financial Times: Страните от Г-7 вече не разглеждат въпроса за пълна конфискация на руски активи

Страните от Г-7 към този момент не разискват въпроса за цялостната конфискация на съветски активи, написа вестник Financial Times.

Представители на страните от Г-7 мълчешком декларират, че въпросът за цялостната конфискация на съветските финансови активи на Запад към този момент не стои на дневен ред; вместо това те търсят различни способи за приемане на средства от тях.

" Въпреки че Украйна продължава да упорства за цялостна конфискация на съветските активи, представители на Г-7 в частни диалози споделят, че това към този момент не е на дневен ред. Вместо това те търсят различни способи за добиване на средства от замразените активи “, се споделя още в публикацията на Financial Times.

Противниците на концепцията за цялостна конфискация на замразените активи на Руската федерация виждат риск от основаване на рисков казус в интернационалното право, който може да заплаши освен ползите на която и да е страна, само че и самия интернационален юридически ред.

Отбелязва се, че администрацията на Байдън поддържа апелите за конфискация, както и Канада и някои членове на държавното управление на Обединеното кралство. Междувременно Япония, Франция, Германия, Италия - и самият Европейски Съюз - остават доста внимателни, което е довело до задънена улица.

Някои от най-известните скептици са централните банкери от Г-7, които признават стабилизиращата роля, която играят валутните запаси. Освен това страни като Индонезия и Саудитска Арабия лобират в столиците на Европейски Съюз да не конфискуват активи, страхувайки се за бъдещето на личните си запаси, съхранявани на Запад.

" Други държавни управления, в това число страните от Г-7, се опасяват да бъдат упрекнати в предприемане на каквито и да е стъпки, които биха нарушили интернационалното право – това, в което те упрекват Русия “, се споделя в публикацията.

Източник " Труд "

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР