Стотици световни учени, изследващи климатичните промени, очакват, че глобалните температури

...
Стотици световни учени, изследващи климатичните промени, очакват, че глобалните температури
Коментари Харесай

Глад, мор, катаклизми и свръхмиграция: Светът ще се затопли фатално, учените - отчаяни

Стотици международни учени, изследващи климатичните промени, чакат, че световните температури ще задминат тавана от 1,5 градуса по Целзий и по-скоро ще доближат до 2,5 градуса спрямо пред-индустриалната ера, пишат от английския „ Гардиън “, представен от БиТиВи.

Това ще докара до пагубни последствия за човечеството и планетата ни.

Почти 80% от участниците в изследването на Intergovernmental Panel on Climate Change са показали, че ще задминем границата на стопляне. Повече от половината чакат температури с минимум 3 градуса по Целзий. Едва 6% пък са показали, че ще успеем да спрем до 1,5 градуса.

Повечето от участниците в прочуването предвиждат антиутопично бъдеще за планетата ни, която ще стане място на непрекъснат апетит, спорове и всеобща миграция, породени от непрекъснатите топлинни талази, пожари и наводнения. Много специалисти показват, че се усещат обезверени и ядосани от нежеланието на международните държавни управления да работят в посока изстудяване на климата.

„ В идващите пет години ни чака съществено нарушаване на обществата в световен мащаб “, счита Грета Пекл от университета в Тасмания. „ Властите ще бъдат натоварени със оправянето със рисковото време и неналичието на храна. Изключително обезверена съм “, добавя тя.

„ Глобалните климатични промени няма внезапно да станат рискови, когато достигнем 1,5 градуса стопляне. Те към този момент са рискови “, добавя Питър Кокс от университета в Екзитър.

Климатичните промени към този момент въздействат извънредно отрицателно на планетата ни. За момента стоплянето е 1,2 градуса по Целзий. Експертите са безапелационни, че светът би трябвало да се приготви по какъв начин да се защищити от идните климатични катаклизми.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР