Стотици миряни, жители на санданското село Дебрене, се събраха днес

...
Стотици миряни, жители на санданското село Дебрене, се събраха днес
Коментари Харесай

Навръх Великден! Стотици миряни се събраха на традицицонния курбан за здраве в двора на параклиса Св.Никола в санданското с. Дебрене

Стотици миряни, поданици на санданското село Дебрене, се събраха през днешния ден в двора на параклиса " Св. Никола ", с цел да отпразнуват Възкресението Христово. Домакин на събитието беше общинският консултант и претендент за народен представител от Политическа партия ГЕРБ, доктор Андрей Миладинов, който за поредна година, в първия ден на Великден, провежда курбан за здраве и благополучие на всички поданици на китното санданско село.

Доброто въодушевление в празничния ден беше допълнено от проведен търг, на който присъстващите наддаваха за най- пухкавите, красиво изглеждащи, питки и козунаци. И както традицията повелява, цветни яйца си разменяха жителите на селото, наричайки ги за мощ, здраве и благодат. Д-р Андрей Миладинов не пропусна да поздрави персонално всеки от присъстващите на курбана, с най-хубави пожелания.

Д-р Миладинов, който е анестезиолог в Националната кардиологична клиника, е легендарен с отзивчивостта си. За него споделят, че телефонът му в никакъв случай не е изключен и постоянно разполагаем за всички, които имат потребност от помощ. Затова и на проведеното мероприятие дойдоха хора от целия район и от разнообразни краища на страната, другари на доктора и признателни пациенти. Честит Великден на всички поданици на село Дебрене!

С. Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР