Срещна се с представители на ОССЕДържавният глава на Република България

...
Срещна се с представители на ОССЕДържавният глава на Република България
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев даде ценен съвет на партиите

Срещна се с представители на ОССЕ
Държавният глава на Република България – Румен Радев, даде скъп съвет на партиите. Той ги посъветва да се състезават с стратегии, а не с персонални нападки, както вършат сега.

„ България се нуждае от устойчиво постоянно държавно управление и работещ парламент с дълготраен небосвод, тъй че да могат да се взимат и следват стратегически решения за страната “.
Това съобщи президентът по време на среща с представители на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ).



Службата за демократични институции и права на индивида (БДИЧП) към организацията откри на 31 август задача за наблюдаване на предварителния парламентарен избор на 2 октомври. В диалога взе участие и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Румен Радев уточни, че с цел да се усили изборната интензивност за идните парламентарни избори и да бъде реализирана висока легитимност на вота, партиите и претендентите за народни представители би трябвало да градят предизборната си акция на състезание на стратегии и работещи решения за излаз от рецесиите, а не на персонални нападки.

Другият значим въпрос, който президентът разяснява бе доверието в машинното гласоподаване, което жителите одобряват като фактор за елиминирането на високия % регистрирани в предишното недействителни гласове, както и за противопоставяне на купения и корпоративен избор.
Той заключи, че в този развой голяма роля имат освен на институциите, а и политическите партии.
Източник: lupa.bg
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР