Софийското метро ще стига и до Студентски град. На заседание

...
Софийското метро ще стига и до Студентски град. На заседание
Коментари Харесай

Софийското метро ще стига и до Студентски град

Софийското метро ще стига и до Студентски град. На съвещание на Специализирания състав на Общинския експертен съвет по устройство на територията в уголемен състав е признат предварителният план  за продължението на  метрото в София от метростанция “Витоша “ до “Студентски град “  с три нови метростанции. Toва заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

“Това е още една стъпка към уголемение на Софийското метро. За мен метрото постоянно е било и остава един от най-важните планове в моето ръководство. Освен обезпечаването на финансиране, подсигуряваме и подготвени трасета, с цел да може неговото развиване да продължи ”, сподели столичния градоначалник.

Дължината на  новото трасе е почти 3 км  като метростанциите по него са ситуирани на към километър една от друга. С плана се плануват  три нови метростанции  – първата на бул. “Черни връх “ сред ул. „ проф. Марин Големинов “ и ул. “Димитър Манчев “, втората до ул. „ проф. Георги Манев “ и ул. “Стефан Савов “ и третата на кръстовището на бул. “Симеоновско шосе “ и ул. “проф. Иван Странски “.

Разширяването на Втората метролиния от Министерски съвет “Витоша “ до м. “Студентски град “ е от първостепенна значимост за развиването, благоустрояването и обслужването на една от най- натоварените зони в София. Чрез него ще се обезпечи комфортна, бърза и качествена информационна връзка сред центъра и южните територии на града – кв. “Кръстова вада “, кв. „ Витоша Водноелектрическа централа Симеоново “, кв. “Витоша “ и Студентски град.

Приемането на предварителния план на Подробен устройствен план е първата стъпка от процедурата по регулационното застраховане на новото уголемение и резервирането на нужния терен за неговата бъдеща реализация. Предстои окомплектоването на плана с план-схеми на техническата инфраструктура и оповестяването му по реда на Закона за устройство на територията.

Кметът на София Йорданка Фандъкова напомни, че в  момента се построява сектор от кв. „ Хаджи Димитър “ до „ Левски Г “ в регион „ Подуяне “. Строителството на сектора върви в период и се чака да бъде изпълнен в края на  2025 година. Предстои да стартира строителството на  1 метростанция и интермодален терминал в “Обеля ”.

Кърлежите могат да бъдат и другари на хората

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР