След депутатите приеха на второ четене и предложението на ДПС

...
След депутатите приеха на второ четене и предложението на ДПС
Коментари Харесай

Добавката към пенсиите стана 120 лева, но само за 3 месеца

След депутатите одобриха на второ четене и предлагането на Движение за права и свободи за октомври, ноември и декември всеки пенсионер да получи по 120 лева. Така минималната пенсия на процедура става 490 лева от 1 октомври.

Със 122 гласа " за ", 93 срещу и 3 " въздържал се " бе призната концепцията за бонусите от 120 лева, само че тя е на база пенсиите до в този момент - минимална 300 и оптималната 1440 лева Депутатите одобриха да се увеличи и оптималната пенсия на 1500 лева Отхвърлена бе, както и предлагането им за.

Предложението на Движение за права и свободи за
бонуса от 120 лева беше признато много изненадващо с поддръжката на ГЕРБ и Българска социалистическа партия. То беше подложено на критика от останалите партии, които упрекнаха трите обединения в популизъм.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Без актуализация на бюджета спомагателните 50 лв. за пенсио...

Според някои депутати по този начин признатите текстове в бюджета ще има средства за
бонуси, само че не и за увеличението на пенсиите. " Как ще дадете в този момент по 100 лева на пенсионерите, а от 1 януари ще си ги вземете? ", попита Мика Зайкова от Има Такъв Народ. Мартин Димитров от Демократична България дефинира предлагането като " обикновен популизъм ".

Видя се същинската коалиция и тя е ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, обявиха в коридорите на Народно събрание Мария Капон от ИБГНИ и Мика Зайкова от Има Такъв Народ. Според тях с по този начин направеното предложение е неодобрена работната група и бюджетна комисия, както и актуализацията на бюджета на ДОО. " Хората ще останат или без пенсии, или без добавки ", разясниха те.

Предложенията за повишение на пенсиите и добавка от 120 лева си опонират и няма по какъв начин да бъдат дружно заложени в бюджета. За това предизвести и служебният финансов министър Асен Василев, който изясни, че тази концепция ще би трябвало да ощети някое от другите пера, които са заложени в актуализацията на бюджета като Коронавирус ограничения за бизнеса да вземем за пример.

" Давате ни три взаимноизключващи се указания. Те към момента се вместват в 2-та милиарда лв., които ние като вълшебници намерихме. Само че би трябвало да ни кажете от кои други пера да ги извадим, с цел да осигурим спомагателните средства ", обърна се към депутатите Василев.

Народните представители отхвърлиха и предлагането на Българска социалистическа партия преизчисляването на пенсиите да бъде на база застрахователен приход за 2018 г.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР