След 2 годишно прекъсване Сдружение Сияйна зора- гр. Шумен, организира

...
След 2 годишно прекъсване Сдружение Сияйна зора- гр. Шумен, организира
Коментари Харесай

Самодейци от защитеното жилище в Дебелец спечелиха награди от Националния конкурс за творчески изяви на хора с ментални увреждания

След 2 годишно спиране Сдружение „ Сияйна зора ”- гр. Шумен, провежда 13-ти Национален конкурс за креативен изяви на хора с ментални увреждания под мотото „ Неоткрити, красиви очаквания ”.

На откритата сцена в Китен с богата стратегия в състезанието се показаха потребителите от Защитено жилище за лица с умствена назадничавост в Дебелец.

С осъществяване на песента „ Цвете шарено ” и два фолклорни танца те превзеха публиката и журито, за което им бяха присъдени:
Трето място за най-хубава цялостна програма;Специалната премия на Община Шумен за най-хубава театрална стратегия за хора с увреждания.Грамота за впечатляваща визия и театрално наличие в категория група-фолклорни танци;Грамота за впечатляваща визия и театрално наличие категория дуети;За чудесно показване и високи художествено-творчески достижения бе присъден диплом за лауреат на Марияна Митова и Румен Ангелов за осъществяването им на песента „ Цвете шарено “.
Специалната премия „ Сияйна зора “ журито връчи на ръководителя на Защитено жилище за лица с умствена назадничавост 1 и 2, гр. Дебелец – Валентина Иванова. Отличието е заизключителен принос за стимулиране на обществена акомодация, посредством основаване на благоприятни условия за развиване на хора с увреждания

Участието на разнообразни обществени услуги в състезанието сподели за следващ път, че новаторските и ексцентрични подходи и способи при работа с лицата с интелектуален недостиг дават опция за акцент върху гениите и фокус върху уменията им. В поддръжка на участниците, при представянето и оформяне на програмата съществена роля и принос имат екипите работещи в съответната услуга.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР