Синът на покойния бивш финансов министър Стоян Александров – Петър

...
Синът на покойния бивш финансов министър Стоян Александров – Петър
Коментари Харесай

Топ далаверите на Малката Секира: Как лихварят прибра 6 млн. от 3-годишната Елисавета и ошушка Пепи Гърка

Синът на починалия някогашен финансов министър Стоян Александров – Петър беше, задържан и упрекнат за ликвидиране в съучастничество с погребалния сътрудник Александър Кинов. 32-годишният младок решил да събира борчовете, раздадени от известния му татко, прочут с прякора Малката брадва. Lupa.bg връща за своите читатели лентата обратно към най-големите финансови далавери на починалия финансист, за които той по този начин и в никакъв случай не дава отговор пред Темида.

Най-драстична е историята на дребното момиченце Елисавета Миланова, която на 3 годинки получи дело от Александров, че дължи на лихваря 6 млн. лв.. Казусът мяза на научна фантастика, само че е повече от автентичен.

Момиченцето с решение на съда се води щерка на починалия предприемач Йордан Миланов – Дънди, въпреки да е родена много време след гибелта му. Въпросният Дънди през 2008 година сякаш бил взел заем от лихваря. До гибелта му през 2012 година никой не търси парите от околните на покойника. Нещо повече, незабавно откакто Дънди умира, майка му Благородка Бикова продава парцелите му. По същото време скандалният предприемач Петър Цабалас, който нашумя като очевидец за обира на „ Алфа банк ”, е съучастник с брата на Дънди – Николай Миланов във „ Фили 09 ” ООД. Съпругата на Цабалас и синът на Стоян Александров пък имат обща компания „ Рик Мениджмънт “ ООД.

Така на сцената се появява Елисавета Сивонова, която сега когато Александров си желае парите, е едвам на две години. Момичето обаче е прието за дете на мъртвия Йордан Миланов и получава семейството му Миланова. Бабата Благодорка незабавно се съгласява, че детето е на сина й. Изведнъж 4 години след гибелта на Дънди се появява и контракт за парите, които сякаш е взел от лихваря, като подписът на мъртвия не е удостоверен от нотариус, макар че става дума за 6 млн. лв. дълг.

В последна сметка, както изясняват чудесно осведомени, задачата е Стоян Александров да получи активите на едно оповестено в неплатежоспособност сдружение. Чрез тях се поставя ръка върху луксозна къща на няколко етажа на ул. „ Оборище “, в идеалния център на столицата.

Руският мафион Константин Циганов изгоря с фантастична рента

Другите изиграни от Стоян Александров също са с впечатляващи истории. Например, руснакът Константин Циганов става клиент на известния финансист около строителния си бизнес с компания „ Бояна Дрийм ”. Взема от Александров 300 000 евро за три месеца, като лихвата е 13 500 евро. Парите са обезпечени с ипотека на няколко хубави парцела в Банкя. През 2011 година обаче парцелите са трансферирани на частната компания на банкера „ СТАЛ 2007 ”, а година по-рано Циганов е изпъден от България, като опасност за националната сигурност, макар че преди този момент му е обещано даже българско поданство, той самият дълги години живее чартърен в блок против ресторант „ Монтерей ” и има огромен бизнес в страната. Уж Циганов е лицето на съветската мафия, на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и на кой ли още не, а най-после се оказва изигран от наш хитрец.

Не пожали и сестрата на Поли Пантев

Райна Пантева-Санино, сестрата на починалия Поли Пантев, също става жертва на Стоян Александров. За да вземе заем от лихваря, тя ипотекира два магазина и солидна постройка на ул. „ Пиротска ”, което е в действителност нейното завещание от родителите й.



Поли Пантев остави апетитни парцели на сестра си

В Имотния указател като клиенти на Стоян Александров се виждат още молдовецът Валери Копейхин, починалият политик Румен Данов, взел от него пари за лекуването си, както се твърди, строителни босове и други предприемачи. В залог те оставят мезонети, жилища, магазини из цяла София, без крайните квартали, несъмнено.

Като частен лихвар Стоян Александров има толкоз доста клиенти, че от време на време в един и същи ден отпуска по 2-3 заема. Всичко това ясно се вижда от вписванията в Имотния указател. Явно банкерът се е чувствал недостижим, тъй като много намерено е записал покупко-продажбите си и на всички места е маркирано, че е подписан контракт за заем.

В лихварството някогашният политик се подвизава посредством две компании – „ Стал 2007 ” и „ Александров и Сие ”. Той работи с години по едно и също време и като банков шеф, и като лихвар, който от офиса си против Руската черква отпуска заеми против лихви от 14 до 18 % и има доста клиенти, тъй като не се интересува от генезис на парите. Първите ипотеки в Имотния указател, свързани с противозаконната му активност, са от 2002 година Ловкият финансист подписва контракти, който са едногодишни и първо си взема лихвата, а едвам по-късно и главницата. Клиентите му имат вяра, че като заплащат постоянно вноските си, погасяват и главницата по заемите си. Сметките им обаче се оказват криви и постоянно настава грубо просрочване на заемите, а оттова и загуба на ипотекираните парцели.

Пепи Гърка губи къща за милиони

Бившият финансов министър съумява да ужили и небезизвестния столичен предприемач Петър Цабалас - Пепи Гърка с къща за милиони в идеалния център на София - на кокетната улица " Оборище " 45. Гърчето е прочут с дръзкия обит на 21 млн. лв. от трезора на " Алфа Банк "
 
Двамата стоят зад обща компания - описаната нагоре " Рик " в която има 51% синът на някогашния министър и 49% - дамата на Пепи Гърка - Гергана. Стоян Александров пък е шеф и все пак е извадил изпълнителен лист на името на притежателя на компанията си " Сталт 2007 ". Фирма " Рик " е придобила парцела от Йовка Томова, която преди време взема заем от Малката Секира, само че не могла да го върне в точния момент. Вместо това трансферирала къщата на " Рик ", където се разпорежда някогашният финансов министър от държавното управление на Любен Беров.



Пепи Гърка стои зад мегадалаверата за 21 млн. в " Алфа Банк "

Към момента на гибелта си Стоян Александров води още над 40 каузи, с които съди хора, на които е дал заеми с голяма рента. Срещу него е заведена кореспонденция, която се точи от 2016 година по този начин и няма импортирано обвиняване за противозаконна лихварска активност. А в този момент синчето му Петър прибира лихвите с пищов в ръка.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР