ШАРЛОТ, Северна Каролина (AP) — Отне само няколко дни на

...
ШАРЛОТ, Северна Каролина (AP) — Отне само няколко дни на
Коментари Харесай

Методистите слагат край на анти-гей забраните, слагайки край на 50-годишните битки за сексуалността на главните протестанти

ШАРЛОТ, Северна Каролина (AP) — Отне единствено няколко дни на делегатите на United Methodist да отстранен деноминационните забрани за половин век по отношение на гей духовенството и еднополовите бракове.

Но когато на конференция го попитаха за светкавичната експедитивност на измененията, преподобният Ефи Макавой погледна по-дълго.

„ О, не лиши дни, скъпа “, сподели тя.

Отне десетилетия на активизъм за смяна, която беше „ толкоз доста лечебна “, сподели Макавой, свещеник на Обединената методистка черква Shepherd of the Valley в Надежда, Роуд Айлънд. Член на Queer Delegate Caucus на генералната конференция на UMC предходната седмица в Шарлот, тя беше признателна, че беше част от историческия миг.

Обратите могат да се преглеждат като отбелязване на края на половин век на епични борби и разцепления по отношение на присъединяване на LGBTQ - освен в Обединената методистка черква, само че и в главните протестантски деноминации в Съединени американски щати като цяло. Това са църквите с висока камбанария на безчет градски площади...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР