Селта си гарантира на 99% място в испанския елит и

...
Селта си гарантира на 99% място в испанския елит и
Коментари Харесай

Селта Виго постигна безценна победа срещу Виляреал

Селта си подсигурява на 99% място в испанския хайлайф и през идващия сезон след трагичен домашен триумф с 3:2 над Виляреал в мач от 34-тия кръг. По този метод, при оставащи по четири срещи, отборът от Галисия е на 8 точки от Кадис, който е първи под чертата. “Жълтата подводница ” пък записва удар по упоритостите си за място в евротурнирите.

Яго Аспас и неговите съотборници се възползваха от лековатия метод, по който Виляреал даде на противника опцията да завоюва. Гостите поведоха в 12-тата минута след прекрасен удар на някогашния състезател на Ливърпул Алберто Морено.

Веднага по-късно обаче халфът Санти Комесаня (17’) си изкара доверчив червен картон за безсмислено жестоко нарушаване. По този метод Селта получи правото да играе с човек повече за интервал от към 80 минути.

Освен това в 22-рата минута Алекс Баена от Виляреал извърши излишно нарушаване против Аспас в наказателното поле, поради което Селта получи право да извърши дузпа. Капитанът на домакините не сгреши от бялата точка - 1:1.

В 39-ата домакините към този момент водеха след прецизен удар с глава на Йорген Странд Ларсен. Междувременно футболистите на Селта удариха и две греди и изглеждаше, че е въпрос на време да стигнат до успокоително трето попадение.

Виляреал обаче се върна в дуела с изравнителен гол за 2:2, дело на Гонсало Гедеш в 65-ата минута. Яго Аспас обаче не беше споделил последната си дума. В 82-рата той центрира към аварийния нападател Анастасиос Дувикас, който с плонж осъществя за победното 3:2.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР