Съюзът на издателите в България опроверга твърденията на депутата от

...
Съюзът на издателите в България опроверга твърденията на депутата от
Коментари Харесай

Съюзът на издателите: Депутатът Йордан Цонев излъга в парламента

Съюзът на издателите в България опроверга изказванията на депутата от Движение за права и свободи Йордан Цонев от парламентарната естрада, че организацията употребява държавен парцел. Въз основа на това погрешно събитие депутатът направи подстрекателство, че наемът за организацията е на преференциални цени.

Цонев намеси Съюза на издателите и името на издателя на " Дневник " и " Капитал " Иво Прокопиев, до момента в който вървеше парламентарното чуване на служебния министър на културата Велислав Минеков, изискал редакцията на вестник " Труд " да се изнесе от пространствата, благосъстоятелност на музей, които употребява, без да заплаща наем. От парламентарната естрада Цонев попита риторично: " Знае ли, господин Кирил Петков, че Съюзът на издателите на Иво Прокопиев употребява постройка на Министерството на стопанската система най-вероятно на преференциални цени. "

" Съюзът на издателите в България, който не е на господин Прокопиев, а е обединяване на медии, които се подчиняват напълно на критериите за честна и професионална публицистика, в никакъв случай не е употребил държавни парцели на преференциални цени, както и няма никакви неизплатени отговорности. Откакто този Управителен съвет управлява Съюза - повече от 10 години, той употребява за своята работа само и единствено частни офиси, както е и сега ", се споделя в позицията на сдружението на издателите, публикувана посредством Българска телеграфна агенция.

" Очакваме от господин Цонев опрощение с вярата то да бъде поднесено от парламентарната естрада, както е редно да направи всеки честен човек, в случай че сбърка, а не употребява Народното събрание за почистване на персонални сметки ", пишат членовете на съюза.

" Дневник " потърси Йордан Цонев, с цел да посочи коя постройка е имал поради, само че той не отговори на позвъняванията.

Членове на Съюза на издателите в България съгласно уеб страницата на организацията са девет организации. Освен " Икономедиа ", която издава " Дневник " и " Капитал ", в сдружението вземат участие " Сега " ЕАД - издател на вестник " Сега ", фондация " Клуб Зебра " - издател на списание " Клуб Z " и clubz.bg, " Медиапул " ООД - издател на Mediapool.bg, " БРЯГ МЕДИА ГРУП " ЕООД - издател на в. " Бряг " - Русе - регионален ежедневник, в. " Посоки " - Плевен - регионален ежедневник, в. " Силистренски бряг " - регионален ежедневник, и в. " Новините глас " - Ловеч - регионален вестник, " Кю Медия " ЕООД - издател на списанията АMICA, L`EUROPEO, ABITARE, BRAVACASA, MAX и QM, " Топ Новини " ЕООД - издател на вестник " Топ вести " и информативен уебсайт www.topnovini.bg, " Под тепето " ООД - издател на ПОД ТЕПЕТО и КАПАНА.БГ, " С-ФАКТОРБГ " ЕООД - издател на Faktor.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР