С милион и половина мигранти от Украйна ставаме свидетели на

...
С милион и половина мигранти от Украйна ставаме свидетели на
Коментари Харесай

Очаквайте в След новините: Съдбите на хората от най-голямата бежанска вълна в Европа след Втората световна война

С милион и половина мигранти от Украйна ставаме очевидци на най-голямата бежанска вълна в Европа след Втората международна война. От първия ден на войната два екипа на " По света и у нас " са в най-горещите точки по границите на Украйна с Румъния и Полша.

" Места като северният румънски град Сирет, където бях аз и западният полски град Корчова, където беше Тихомир Игнатов се трансфораха в знак на съпричастността и доброволчеството. Там всеки, и ние публицистите оставяме микрофоните и камерите и ставаме доброволци, когато би трябвало да се помогне. Няма по какъв начин да не подадеш ръка на майка с деца, която колкото да тегли багажа си. Тези хора, които бягат от Украйна, влезнали в прилежащите Полша, Унгария и Румъния, срещат състрадание и топлота ", ракзава репортерът на Българска национална телевизия Иво Никодимов.

Това са хора, които са живели спокойно, не са желали и не са очаквали война. Изоставили са дом и всичко най-скъпо за тях, с цел да се спасят. Носят със себе само загатна за ужаса от една братоубийствена война.

Очаквайте описа на специфичните ни пратеници от граничните пунктове " Сирет " и " Корчова " в " След новините " - довечера, незабавно след централната емисия вести.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР