С какво могат да ни изненадат бебетата?Бебетата са очарователни. Интересното

...
С какво могат да ни изненадат бебетата?Бебетата са очарователни. Интересното
Коментари Харесай

9 вълнуващи факта за новородените

С какво могат да ни изненадат бебетата?

Бебетата са очарователни. Интересното при тях е, че са цялостни с изненади. Винаги можем да научим по нещо ненадейно от пухкавите сладурковци.

Има някои любопитни обстоятелства за бебетата, с които сме ви запознавали, само че бихме желали да ви срещнем с още няколко, които си заслужава да прочетете!

Факт №1: Родителите на новородените губят общо към 6 месеца сън през първите 2 години от развъждането на бебето. Повечето родители спят по-малко от 4 часа на нощ, тъй като плачът на бебето прекъсва съня им.
Тези „ велики “ резултати в недоспиването водят до намалено въодушевление, меланхолия, яд и даже съсипия в връзките.

Факт №2: От раждането до образованието за тоалетна за възрастни бебето минава през приблизително 8000 заменени пелени. Средната промяна на памперса лишава 2 минути и 5 секунди за майките и 1 минута и 36 секунди за бащите.

Факт №3: Новородените не могат да проливат сълзи. Разбира се, те крещят и реват за това, което желаят или това, от което имат потребност, само че механически не могат да плачат като възрастни.
Бебетата не могат да създават сълзи, до момента в който не навършат 3 седмици. След това сълзите се появяват.

Факт №4: Новородените бебета могат да виждат единствено черно, бяло и сиво. Освен това могат да се концентрират върху предмети на към 12 см от лицето им. Това се случва единствено в първите седмици след раждането. След това всичко си идва на мястото.

Факт №5: Шансът да се родят близнаци през днешния ден е доста по-висок, в сравнение с преди 30 години. Раждаемостта на близнаци се е нараснала със 76% от 1980 година насам.

Факт №6: Германия, Дания и Исландия са страните, които имат публични правила за това по какъв начин може да се кръщават бебетата. Тези страни имат утвърден лист с имена, който се дава на новите родители.

Факт №7: По време на бременността, в случай че майката има известни увреждания на органите, бебето автоматизирано трансферира стволови кафези посредством плацентата към майчиния организъм, с цел да „ ремонтира “ повредените органи.
Това здравно изобретение може да изясни за какво съвсем половината от дамите, които страдат от сърдечносъдови болести се възвръщат ненадейно по време или незабавно след края на бременността.

Факт №8: До 1985 година лекарите са считали, че новородените бебета не изпитват болежка. Затова са си разрешавали да вършат интервенции и операции на бебетата без безусловно никаква анестезия.
Това разбиране е било заложено поради презумпцията, че бебешкият мозък е прекомерно недоразвит и центровете, отговарящи за болката към момента не са задоволително усъвършенствани.

Факт №9: Новородените разпознават гласа на майка си. Това е единственият тон, който са в положение да разграничат още до момента в който са в утробата на майката. Те реагират на този тон с приоритет пред всички останали звуци.

Инфо: www.az-jenata.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР