Руският патриарх Кирил включи в словото си за пасхалната служба

...
Руският патриарх Кирил включи в словото си за пасхалната служба
Коментари Харесай

Патриарх Кирил се помоли на Великден за защита на свещените граници на Русия

Руският патриарх Кирил включи в словото си за пасхалната работа в храма " Христос Спасител " апел към всички православни интензивно да се молят за отбрана на " свещените лимити на Русия ", която в този момент минава през " съдбоносни тествания ".

Кирил показва, че и през днешния ден вярващите са длъжни да се молят и " за властта, и за армията ", и за всички тези, които през днешния ден, " в спокойно за мнозина време, губят освен здравето, само че и живота си, защитавайки Отечеството ".

" Молим се през днешния ден особено за нашата съветска страна, която минава през сложни, в прочут смисъл съдбоносни тествания. Молим Господа да отбрани свещените граници на нашата земя ", сподели патриархът в проповедта след литургията на празника Възкресение Христово.

" Нека Господ спре тази безредица, дано крепне в положително здраве и пази от всяко зло тези, които през днешния ден служат на нашето Отечество и на всички нас ", споделя патриарх Кирил. Прави усещане, че организация ТАСС извежда от думите на Кирил, макар че в словото му няма думите " Украйна " или " украинците ", извода, че молитвите и очакванията на патриарха са ориентирани към това Господ да спре междуособицата сред Русия и Украйна.

В словото си съветския патриарх приказва за успеха над злото, над неистината и дявола, което тържествува макар компликациите, несправедливостта, обидите и скръбта, през които от време на време минава индивидът. Злото в словото си Кирил съпоставя с жилене на мухи или оси, инсекти, което не може обаче да унищожи индивида.

" Християнската религия е религия, изпълнена с необикновен оптимизъм, само че не с хубав разум, не с емоционалност, а учредена на неизменимия факт, че злото е унищожено, злото е изгубило своята мощ и дарба да унищожи същински човешкия жанр. Може да хапе, може да опари, може да обиди, само че не може да унищожи! "

Руските организации обръщат внимание е на обстоятелството, че президентът на Русия Владимир Путин дружно с кмета на Москва Сергей Собянин по традиция е участвал на пасхалното работа в храма. А Путин и патриарх Кирил са си разменили дарове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР