Руските сили постигнаха известен тактически напредък северозападно от Авдиивка в

...
Руските сили постигнаха известен тактически напредък северозападно от Авдиивка в
Коментари Харесай

ISW: ВСУ тактически отстъпва край Авдиивка в очакване на новата помощ от САЩ

Руските сили реализираха прочут тактически прогрес северозападно от Авдиивка в нощта на 3 против 4 май евентуално след решението на Украйна да се изтегли от региона на 3 май.Това разяснява Институтът за проучване на войната (ISW).

Руски блогър разгласява фрагменти на 4 май, на които детайли от съветската " Лавина " батальон на 132-ра мотострелкова бригада (1-ви армейски корпус на Донецката национална република (ДНР) издигат знаме в Архангелске.Допълнителни геолокационни фрагменти, оповестени на 4 май, демонстрират, че съветските сили са напреднали в региона.

Експертите от ISW считат, че съветските позиции демонстрират, че евентуално управляват Керамик и Новокалинове (и двете югоизточно от Архангелске).

Известен съветски блогър твърди, че съветските сили са провели настъпателни интервенции на няколко стадия. Настъпили са от Очеретинo (северозападно от Авдеевка и югозападно от Архангелске) преди седмица, а от Керамик (източно от Очеретино) са завладяли селището на 3 май.

Украинските сили може да са решили да разменят пространство за време, до момента в който чакат идването на американската помощ на фронтовата линия през идващите седмици. Това е уместно решение при непълен запас, изложен на риск да бъде преодолян, разясняват специалисти.

Според тях съветските сили евентуално се пробват да се възползват от ограничавания времеви прозорец преди идването на доставките на западна военна помощ. Може да създадат по-нататъшен тактически прогрес в тази област в близко бъдеще.

Руските сили към този момент са заели бойна мощност на стойност почти една дивизия (състояща се основно от четири бригади на Централния боен окръг на фронтовата линия северозападно от Авдиивка и съгласно известията не престават да вкарват спомагателни сили в тази обща зона.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР