Смята се, че неуспешното покушение срещу Петьо Петров – Еврото

...
Смята се, че неуспешното покушение срещу Петьо Петров – Еврото
Коментари Харесай

Опитаха да убият Пепи Еврото в Белград

Смята се, че несполучливото нападение против Петьо Петров – Еврото е обвързвано с мафиотската екзекуция на различен неофициален лобист и рекетьор от правосъдната система – Мартин Божанов – Нотариуса. В края на януари т.г. 51-годишният аферист беше открит с патрон в главата и със следи от нанесен му свиреп побой пред къщата му в „ Горна баня ”, а по-късно последва лавина от разкрития за връзките му с мастити прокурори, юристи и ченгета.

 

Оказа се, че Божанов в съучастничество с развелата се преди 3 години с Пепи Еврото Любена Павлова е построил могъща система за рекет над горист предприемачи с проблеми с правораздаването, в която са взели участие ченгета, прокурори, юристи и съдии. Според документ, направен през 2022 г.  от ГДБОП и разкрит неотдавна от Антикорупционния фонд (АКФ), Мартин Нотариуса и някогашната брачна половинка на тогавашния следовател Пепи Еврото са изнудвали магистрати с порнокомпромати да вземат участие в незаконните им схеми. Секс компроматите били „ под формата на видеоклипове, съдържащи полови подиуми на работещи в правосъдната система – част от тях от един и същи пол “, се споделя в разкрития отчет на ГДБОП. Самият Мартин Божанов е бил скришен осведомител на най-елитната полицейска работа и даже е бил със статут на офицер под прикритие, внедрен в ъндърграунда сякаш да разузнава в интерес на страната.

 

Една от версиите за убийството на Божанов, която Министерство на вътрешните работи проверява, е тази, че Мартин Нотариуса е поръчан от Пепи Еврото. Смята се, че сред двамата неофициални лобисти в правосъдната система е съществувало голямо напрежение още от 2021 година насам, което се задълбочило след развода на Петров със брачната половинка му Любена и нейното заиграване с Мартин Нотариуса. Разправят, че след развода Любена поставила ръка върху парцели за милиони евро в София и Гърция, добити с рекетьорски способи от Пепи Еврото, които отказала да му върне, ползвайки се с протекцията на Божанов и бандата ченгета и прокурори към него.

 

Петьо Петров – Пепи Еврото изчезна от България на 30 май м.г., откакто часове по-рано тогавашният основен прокурор Иван Гешев беше разпоредил ареста му. Тогава Петров отвлече 8-годишния си наследник от брака му с Любена Павлова, който няколко месеца по-късно беше върнат на майка си. Мълви се, че ангажимента била след връщането на детето Любена да трансферира парцелите в Гърция на офшорно сдружение, следено от Пепи Еврото, само че тя не спазила сделката под давление на Мартин Нотариуса. Заради това аферистът бил премахнат.

 

Неуспешният опит Пепи Еврото да бъде погубен в Белград вероятно няма да е последният епизод в магистратската спекулация, която тресе страната към този момент съвсем 4 години. Тя избухна след роман на производителя на асансьори Илия Златанов, оповестен от АКФ на 24 юни 2020 година, че е жертва на изнудване от страна на някогашния следовател Петьо Петров. Според Златанов, Пепи Еврото и хората към него, са го изнудвали да трансферира дяловете на компанията си за асансьори „ Изамет “. Тогава предприемачът описа, че е потърсил Петьо Петров поради спор със сина си Явор Златанов. Със съдействието на Пепи Еврото, Спецпрокуратурата почнала следствие, при което от сина му и брачната половинка му били конфискувани 35 кила злато и златни монети.

 

След това му обяснили, че са намерили документи за генезис на златото – че било купено от австрийски дилър. Впоследствие, описа Златанов, златото не му било върнато, въпреки че официално той подписал протоколи, че си го е взел назад. Вместо това златото било предадено на тогавашната брачна половинка на Петров – Любена.

 

По думите на Златанов златото било открито в 4 трезора – един от тях на някогашната му брачна половинка, а останалите на сина му. Прокуратурата го иззела, а при среща с прокурора Димитър Франтишек схванал, че има фактури за кюлчетата на негово име, в които написа, че те  са купени от австрийския дилър. Самият предприемач споделя, че документите са изфабрикувани. Синът на Илия Златанов пък твърди пред Антикорупционния фонд, че златото е персонално негово и има документи за покупката му.

 

Съкровището на Илия Златанов и до ден сегашен не е върнато, като той твърди, че е изнесено и натоварено в багажника на джипа на Любена Павлова от постройката на Специализираното правораздаване. Смята се, че с парите от обира Любена и Пепи Еврото купуват търговски парцели в Солун и на Халкидики, а след развода сред двамата плячката остава единствено у Любена.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР