Русенската публика ще чуе и изпълнение на цигулка от 1697

...
Русенската публика ще чуе и изпълнение на цигулка от 1697
Коментари Харесай

За пръв път русенци ще могат да танцуват валс под съпровода на австрийски оркестър

Русенската аудитория ще чуе и осъществяване на цигулка от 1697 година на италианския лютиер Тесторе, разкри уредникът на събитието Иван Кюркчиев

Австрийският оркестър " Йохан Щраус Ансамбъл " ще показа концерта " Коледа във Виена " на 20 декември тази година в Русе.

Програмата включва едни от най-известните творби на класическата музика, основани от Щраус, Моцарт, Хайдн, Бетовен, Шуберт, Дворжак, заяви на конференция в пресклуба на Българска телеграфна агенция в Русе уредникът на събитието Иван Кюркчиев, който е и артистичен управител на Букурещката опера.

Той изясни, че ансамбълът е основан преди 30 години, като има позволение от фамилия Щраус да носи името Йохан Щраус.

" Оркестърът идва за първи път в България в Русе след серия концерти в Румъния, където от 15 години изнася концерти във всички огромни румънски градове. На сцената в зала " Арена Русе " ще бъдат първият солист и диригент на оркестъра Ръсел Макгрекър, сопраното Тина Мунтяну и младият тенор Кристиян Христов ", сподели Кюркчиев.

Той изясни още, че русенската аудитория ще чуе осъществяване и на цигулка от 1697 година на италианския лютиер Тесторе.

" Освен музиката, изпълнена от надарените музиканти, в спектакъла ще се включат и танцьори от клуба по спортни танци " Настроение " в Русе. В " Малката Виена ", като назовават още Русе, ще създадем коледен виенски бал ", сподели Иван Кюркчиев.

Управителят и треньор на клуб " Настроение " Иван Деспотов изясни, че в спектакъла ще се включат осем танцови двойки.

" Надявам се, че с този прославен оркестър ще сътворим нещо красиво за публиката. Двойките ще танцуват валсове на особено построен дансинг ", сподели Деспотов.

Директорът на зала " Арена Русе " Любомир Христов изясни, че залата ще бъде украсена, като задачата е да бъде основана същинска коледна атмосфера.

Той сподели още, че искащите фенове също могат да танцуват валс на дансинга по време на концерта.

След Русе оркестърът ще изнесе концерт и във Варна - на 21 декември тази година.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР