Работна среща проведе заместник областният управител на област Хасково Мартин

...
Работна среща проведе заместник областният управител на област Хасково Мартин
Коментари Харесай

Национална карта на социалните услуги

Работна среща организира заместител регионалният шеф на област Хасково Мартин Узунов във връзка със Закона за обществените услуги (ЗСУ) и въведеното обмисляне на национално равнище на обществените услуги, финансирани напълно или отчасти от държавния бюджет.

Срещата се състоя в зала „ Марица “ в Областна администрация Хасково. На нея бяха разисквани следващи дейности от общините по отношение на правенето на Национална карта на обществените услуги.

 Планирането на обществените услуги на национално равнище се реализира посредством Национална карта на обществените услуги, призната от Министерския съвет по предложение на министъра на труда и обществената политика, изясни господин Узунов.

Съгласно Указанията дадени от Агенция „ Социално подкрепяне “, след правенето на анализите на потребностите от всички общини в региона, регионалният шеф провежда разискване и координиране сред представителите на общините в региона за обмисляне от всяка община на потребностите й от обществени и интегрирани здравно-социални услуги на регионално равнище.

Представителите на общините прецизираха на срещата през днешния ден, че на последващо съвещание ще продължи разискването на систематизираните разбори.

На съображение Закона за обществените услуги, общините, в които се основават обществени услуги на регионално равнище за угаждане на потребностите на популацията от цялата област, се дефинират въз основа на съглашение сред всички общини в съответната област при съблюдаване на критериите, избрани в Наредбата за планирането на обществените услуги.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР