Проверяват смъртта на 40-годишна бременна жена. Случаят е от Самоков.

...
Проверяват смъртта на 40-годишна бременна жена. Случаят е от Самоков.
Коментари Харесай

Проверяват смъртта на 40-годишна бременна жена в 9-ия месец

Проверяват гибелта на 40-годишна бременна жена. Случаят е от Самоков. По информация сигнал, че бременната в деветия месец жена не е добре е подаден на телефон 112 към 4:30 часа в събота презз нощта.

От Спешна помощ обявиха за bTV, че медиците са били на адреса за 8 минути. Родилката незабавно е превозена до акушеро-гинекологичното поделение на болничното заведение в града.

По информация на медията там е открито, че бебето няма тонове. А малко по-късно е издъхнала и бременната жена.

От болничното заведение в Самоков споделиха, че са уведомили изпълнителна организация " Медицински одит " и е почнала инспекция по случая.

В края на март 33-годишна бременна жена умря в болничното заведение в Кърджали. Тя беше превозена в акушеро-гинекологичното поделение на МБАЛ " Д-р Атанас Дафовски " от екип на Спешна помощ в извънредно тежко общо положение - със затруднено дишане, ускорена сърдечна активност и висока температура.

Жената от село Чуково, община Момчилград, е била в деветия месец от бременността си. При идването на колата за спешна помощ е била контактна.

Събран е незабавен екип и е взето решение за абдоминално родоразрешение по витални индикации посредством секцио. Установява се обаче че бебето е мъртво.

Непосредствено след секциото дамата е била преведена в отделението по анестезиология и интензивно лекуване, където не престават всички нужни реанимационни мероприятия, показват от болничното заведение.

Въпреки извършеното интензивно лекуване и непрекъснато мониториране, пациентката издъхва.

В края на 2023 година пък друга родилка умря в болничното заведение в Кърджали.

През май месец предходната година 29-годишна жена умря след секцио в АГ-комплекса към Университетската болница " Канев " в Русе.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР