Протестът се проведе няколко седмици преди европейските и местните избори,

...
Протестът се проведе няколко седмици преди европейските и местните избори,
Коментари Харесай

Опонент на Орбан на евровота поведе голям протест срещу политиката му

Протестът се организира няколко седмици преди европейските и локалните избори, които ще се произведат при започване на юни, съобщи Ройтерс.

Организатор на демонстрацията в Дебрецен, събрала близо 10 000 души, бе Петер Мадяр, бивш държавен функционер, считан от някои наблюдаващи за сериозна опасност на Орбан, написа Българска телеграфна агенция.

Кандидатите на ФИДЕС печелиха изборите в града от края на 90-те години с близо две трети от гласовете, показва Ройтерс.

В изявлението си пред последователите си, които развяваха национални флагове, Мадяр взе на прицел една от главните тематики в политиката на Орбан, критикувайки, по думите му, извънредно ниските детски надбавки в Унгария.

Снимка: AP Photo/Denes Erdos/БТА

" Ако разкажете това на някой в Европа, никой няма да ви повярва ", сподели Мадяр.

Снимка: AP Photo/Denes Erdos/БТА

Орбан твърди, че измежду страните членки на Европейския съюз Унгария изразходва максимален дял от бюджета си в поддръжка на фамилиите.

Снимка: AP Photo/Denes Erdos /БТА

" Нуждаем се от напълно нова система, в която обществената поддръжка в действителност да бъде основана на публичните потребности ", добави Мадяр.

По думите му, Унгария е ръководена от " връзкарски хайлайф " - нещо, което той даде обещание да промени, в случай че бъде подсилен на изборите.

Международни организации настояват, че Орбан е пренасочил средства от европейските фондове към предприемачи, близки до ФИДЕС, с цел да се задържи на власт. Самият Орбан споделя, че корупцията в Унгария не е по-голяма спрямо други страни, показва Ройтерс.

Снимка: AP Photo/Denes Erdos /БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР