Призоваха за забрана на смартфоните в училищата. Организацията ЮНЕСКО призова

...
Призоваха за забрана на смартфоните в училищата. Организацията ЮНЕСКО призова
Коментари Харесай

Призоваха за забрана на смартфоните в училищата

Призоваха за възбрана на смарт телефоните в учебните заведения. Организацията ЮНЕСКО прикани “спешно ” да се подхващат ограничения за “правилното потребление на технологиите в учебно заведение ”. Това включва и възбрана на потреблението на смарт телефони в някои обстановки.

“Използването на технологии може да усъвършенства някои способи на учене в избран подтекст. Но, в случай че технологиите се употребяват прекалено или в отсъствието на дипломиран преподавател, тогава изгодите от тях изчезват. Например обезпечаването на компютри за учениците не усъвършенства образованието, в случай че учителите не вземат участие. Смартфоните в учебните заведения също са се потвърдили като разсейващи от ученето, само че по-малко от една четвърт от страните са ги забранили в клас ”, написа ЮНЕСКО.

Докладът на организацията приканва страните деликатно да преценяват преимуществата и минусите на потреблението на технологии в учебно заведение и да подхващат съответните ограничения. Тя предлага да се подберат технологии, които са особено създадени за образование и “никога ” да не заменят учителите и присъственото образование.

“Дигиталната гражданска война има голям капацитет, само че тъкмо както бяха изказани предизвестия за това по какъв начин тя би трябвало да бъде контролирана в обществото, сходно внимание би трябвало да се обърне на метода, по който се употребява в образованието. Използването ѝ би трябвало да бъде за възстановяване на образователния опит и за благосъстоянието на учениците и учителите, а не в тяхна щета. Поддържайте потребностите на обучаемия преди всичко и подкрепяйте учителите. Онлайн връзките не са сурогат на човешкото взаимоотношение ”, споделя Одри Азулей, общоприет шеф на ЮНЕСКО.

Докладът на организацията показва, че би трябвало да се откри баланс сред обезпечаването на цифрови умения и останалите фактори на образование. Учениците би трябвало да свикнат да се оправят и без технологиите непрекъснато да са към тях.

“Трябва да се поучим от нашите минали неточности, когато използваме технологиите в образованието, с цел да не ги повтаряме в бъдеще. Трябва да научим децата да живеят както със, по този начин и без технологии; да вземат това, от което имат потребност от изобилието от информация, само че да подценен това, което не е необходимо; да позволим на технологиите да поддържат, само че в никакъв случай да не изместват човешките взаимоотношения в преподаването и ученето ”, споделя Манос Антонинис, началник на екипа направил отчета.

ЮНЕСКО открива, че има и съществено закъснение в тактиките на страните за бъдещото обучение. Например 54% от страните към този момент са определили какви умения желаят да развиват в бъдеще, само че единствено 11 от 51 държавни управления са присъединили изкуствения разсъдък в тях. Освен това единствено половината от страните имат въведени стандарти за развиване на ИТ уменията на учителите. Затова е нужна едновременна работа както в развиването на технологиите в образованието, по този начин и за вярното им потребление и ограничение, когато е нужно.

Призоваха за възбрана на смарт телефоните в учебните заведения

“Златна праскова ” 2023 в село Гавраилово

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР