При толкова сложна коалиция е по-добре политическите лидери да направят

...
При толкова сложна коалиция е по-добре политическите лидери да направят
Коментари Харесай

Христо Иванов определи бъдещата коалиция като "неизбежна конфигурация"

При толкоз комплицирана коалиция е по-добре политическите водачи да създадат крачка настрана. " Така съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов изясни в студиото на Би Ти Ви решението си да не се кандидатира за министър на правораздаването. По думите му настройките на обединяването са да вземат участие в обединението с експертни фигури и даде за образец посочената за най-вероятен министър на правораздаването Надежда Йорданова, както и IT специалистът Божидар Божанов, който е споменаван като бъдещия министър на електронното ръководство.

Иванов разгласи, че договарянията са съвсем на финала и изрази вяра, че страната скоро ще има постоянно държавно управление. Срещи сред всички водачи до момента не е имало, добави той. " Това има своята логичност, тъй като всяка една от партиите влиза в договаряния, с цел да даде поддръжката си за мандатоносителя ".

Иванов дефинира бъдещата коалиция като " неизбежна настройка ", с която ще бъде мъчно да се създаде безпроблемно функциониращо ръководство. " Да, не ни харесва, само че тя е безусловно неизбежна, в случай че желаеме страната да има постоянно държавно управление, то да бъде основано на структурирано болшинство и да не разчита на гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи ", разяснява Иванов. По думите му държавното управление ще бъде обединено към нуждата за рестарт на правосъдната власт и това е повода " Демократична България " да взе участие в такова болшинство.

За Антикорупционната комисия Иванов съобщи, че до момента в който не се рестартира прокуратурата и не се модернизира, ще сме обречени да търсим други възможности. " Цялото общество споделя на Гешев (бел. ред. основният прокурор Иван Гешев) да си върви, а той си седи и нахалства. Този рестарт е доста значим ", акцентира той.

Съпредседателят на " Демократична България " разгласи и какви съгласно него би трябвало да бъдат целите на бъдещото държавно управление - работа по бюджета и заработване на инспектората на Висшия правосъден съвет, тъй като е част от рестарта на правосъдната система.

" Готови сме да поемем отговорност макар компликациите. Това не го назовавам компромис, а отговорност ", акцентира Христо Иванов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР