Препотвърдихме обещанието, че темата за РСМ задължително ще мине през

...
Препотвърдихме обещанието, че темата за РСМ задължително ще мине през
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Препотвърдихме обещанието, че темата за РСМ задължително ще мине през НС


Препотвърдихме обещанието, че тематиката за РСМ наложително ще мине през разискване в Народно събрание, сподели представителят на кабинета Лена Бориславова след края на изключителния съдружен съвет.

Коалицията ще работи единно, само че дано оставим специалистите да работят и да намерят най-хубавия метод да е представенa българската позиция и предпазена от всеки един сътрудник, изясни тя.

Важно за нас е да защитим българската позиция по отношение на двустранния контракт с РСМ. Търсим решение и нашите диплoмати работят по този въпрос, сподели представителят на кабинета.

" Това няма да е държавното управление, което ще съобщи националния интерес. Когато имаме решение и отчет на Министерство на външните работи, в който се регистрира прогрес по българската позиция, ще имаме и предложение към Народното събрание. На този стадий не сме там ", добави Бориславова.


Станислав Балабанов от Има Такъв Народ изясни, че се надява на бъдещи позитивни дейности от Скопие.

" Опитахме се в името на градивния разговор да обсъждаме наболелите тематики във връзка с РСМ, бъдеща актуализация на бюджета. Всяка една партия препотвърди позициите си във връзка с РСМ. Обединихме се, че пистата, по която България би трябвало да върви е една по този проблем. Надяваме се на бъдещи позитивни дейности от Скопие и дипломатите на Министерство на външните работи " сподели Балабанов.

Лена Бориславова разгласи и че министър председателят Кирил Петков не е разговарял към момента с президента Румен Радев за нуждата от привикване на КСНС по тематиката за РСМ, само че са в разговор.

Тя заяви, че ръководещите са обсъждали по какъв начин да се усъвършенства законодателната активност и нейното деяние.

" Актуализацията би трябвало да бъде призната в Народното събрание до края на юни. От 6 до 10 юни ще се постараем да бъде прегледано в комисия ", съобщи тя.

Относно българския „ Магнитски” Лена Бориславова сподели, че по тази тематика има доста начална работна група и тя не е наранена на съвета.

Началникът на кабинета заключи, че тазвечерният съдружен съвет е бил един от „ най-приятните” и ползотворни препоръки, които са се случвали до момента и добави, че обединението е твърдо решена да стартира да работи още по-добре дружно.

Следващият съдружен съвет ще е във вторник.

Вижте още във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР