Предметите за декор на нашите баби определено не са демоде.

...
Предметите за декор на нашите баби определено не са демоде.
Коментари Харесай

10 интериорни идеи от нашите баби, които винаги ще са на мода

Предметите за фон на нашите баби несъмнено не са демоде. Напротив, в този момент ретро стилът още веднъж е доста известен.

Основното е да методите рационално към дизайна на съвременен апартамент и да не копирате стила на 70-те и 80-те години с безспорна акуратност.

Събрахме 10 неща, които нашите баби обичаха да употребяват в дизайна на жилището и които не са изгубили своята новост в наши дни.

Тапет с цветя

Симпатично и стилно. Все отново не би трябвало да превръщате къщата в градина с цветя, а може да употребявате флорални тапети в една от стаите или на една от стените. Не забравяйте да ги допълните с завеси, килими и покривки в същите сантиментални цветове, ретро детайли за украса и живи букети!

Плетени дантелени салфетки

Спомняте ли си по какъв начин баба обичаше тези салфетки? И тя също ги правеше на ръка. Сега такива салфетки още веднъж се продават в магазините.

Метално легло

 железно легло

Сега металното легло се класифицира като ретро жанр и се продава за доста пари. Така че, в случай че сте го наследили, вие сте късметлия!

Чувствайте се свободни да пребоядисате тази нужна за всеки дом мебел в обичания си цвят и го използвайте.

Бюфет със съдове

От края на 90-те години проявлението на съдове на всички посетители се смяташе за остаряло. Но всичко се трансформира. Днес шкафовете с големи стъкла, през които се вижда посудата, още веднъж са на върха на известността! Просто не ги поставяйте в стаята, както правеха нашите баби, наподобяват най-добре в кухнята и трапезарията.

Шарени пердета от тюл

Напоследък в мрежата започнаха да се появяват от ден на ден блогъри, които оферират да закупят пердета от тюл с шарки от тях. Да, да, същите, които бяха окачени на корнизи през 70-те и 80-те години. Между другото, те наподобяват изключително красиви в светли кухни с огромни прозорци.

Стайни растения на перваза на прозореца



Стайните растения несъмнено в никакъв случай няма да излязат от мода! Те основават специфичен уют и топлота в къщата. Можете също да последвате образеца на нашите баби и да отглеждате потребни растения на первазите. Какво ще кажете за мента? След това може да я добавите към чай или в маски за лице.

Декоративни чинии на стената

Декоративните чинии по стените могат да наподобяват доста красиво! Особено в случай че съответстват с дизайна на жилището по цвят и форма.

Плетена кошница

Баба ви евентуално е държала кълба конци или вестници с книги в плетена кошница. Предлагаме ви да поставите миди, ароматни свещи, дребни саксии в този аксесоар. Необичайно и стилно.

Куфар на видно място

 остарял куфар

Старите куфари са разкош в наши дни. Не е належащо да отидете с него на отмора в Сен Тропе, само че може да извършите украса от него. Дизайнерите постоянно употребяват куфарите на бабите си като масичка за кафе или нощно шкафче. Изглежда доста готино!

Ярък килим

Ярко оцветеният килим с орнаменти може да бъде единственият или спомагателен ослепителен акцент. Единственото предписание е, че мебелите би трябвало да са съвременни и за предпочитане в ярък цвят.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР