Празните кутии за яйца най-често попадат в кофата за боклук.

...
Празните кутии за яйца най-често попадат в кофата за боклук.
Коментари Харесай

Опитните домакини никога не изхвърлят картонената кутия за яйца

Празните кутии за яйца най-често попадат в кофата за отпадък. Това е огромна неточност. Хартиената кутия може да получи втори живот с помощта на няколко скрити функционалности.

Оказва се, че тя може да се употребява за доста неща в кухнята.
Яйцата, които купуваме, нормално са предпазени с хартиена опаковка. Предназначението ѝ е да защищава черупките от строшаване - тя всмуква ударите, а също по този начин поддържа подобаващи условия за предпазване на нежен артикул като яйцето. Типичната кора за яйца има специфични кухини, по една за всяко яйце.
Интересен факт: преди да се употребяват корите, яйцата са се пренасяли в кошнички. Това не е било най-хубавата концепция, защото те постоянно се чупели по време на придвижване. Първата хартиена кора е основана от Джоузеф Койл в Канада през 1911 година

 кора за яйца

Най-често, когато яйцата се изваждат, празната опаковка се озовава в кошчето за отпадък. Оказва се, че кутията може да получи втори живот с помощта на няколко функционалности, за които малко хора знаят. Нужна е единствено щипка креативност и кората може да откри приложение в кухнята.
Ако желаеме да дадем още един късмет на кутиите за яйца, първата стъпка би трябвало да бъде дезинфекцията. Това е значимо, защото повърхността на яйцата, съхранявани в опаковката, може да приюти бактерии, причиняващи отрова.
Кората за яйца прави страхотна работа за предпазване на плодове, изключително на цитрусови. Някои от тях мухлясват, по тази причина е добре да покриете опаковката за яйца със салфетка и да поставяте плодовете единствено върху опаковката. Това ще ги резервира свежи за по-дълго време. 

 кора за яйца

Как да използваме картонена опаковка за яйца?

Картонената кутия за яйца е също по този начин положително място за предпазване на разнообразни кухненски принадлежности и друго съоръжение. Можете да поставите в нея принадлежности за украса на торти или за шиене.

Картонената кутия за яйца може да се употребява и като... дребна градина. Това е по този начин с помощта на отделенията, които разрешават да отглеждате дребни растения или билки. Просто изсипете малко почва във всеки от отворите, поставете семената и изчакайте да покълнат. Мини градината в кората ще бъде красива украса. Като приказваме за украшения, картонената кутия може да служи и като много автентичен резервоар за бижута. Благодарение на гореспоменатите отделения ще ви бъде доста по-лесно да се ориентирате в безпорядъка от верижки, пръстени или обеци. По този метод ще забравите за безпорядъка измежду обичаните си джунджурии. Кутията за яйца може да се употребява и като резервоар за предпазване на коледната ви декорация.

 кора за яйца

Звукоизолира ли картонената кутия за яйца?

Кутиите за яйца от време на време служат и като по-евтин сурогат на акустичните панели, макар че в действителност имат доста по-нисък и не доста постоянен коефициент на звукопоглъщане. За звукоизолиране на стаи с картонени опаковки за яйца можем да чуем в справочници или филми. Въпреки че това наподобява ефектно, то с нищо не усъвършенства изолацията и звукоизолацията на помещението.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР