Повечето от вас сигурно си спомнят танцуващите маймунки и мечки,

...
Повечето от вас сигурно си спомнят танцуващите маймунки и мечки,
Коментари Харесай

Зловещият танц на маймуните в плен

Повечето от вас несъмнено си спомнят танцуващите маймунки и мечки, завързани със синджир, които обикаляха плажовете и улиците на България и забавляваха минувачите. Да, несъмнено ги помните! И несъмнено имате най-малко една фотография с такова животно от детството.

Тази процедура беше прекъсната преди доста години, както у нас, по този начин и в съвсем всички страни по света. Животните бяха изплатени от техните притежатели и настанени в резервати.

При своето първо посещаване в Индонезия, през 2012-та година, финландският фотограф Perttu Sachs се натъква на ужасяваща панорама, която би стреснала всеки либерален актуален човек – оковани маймуни с маски, облечени в детски облекла, принудени да играят разнообразни функции за развлечение на туристите. Sachs взема решение да снима тази панорама и да покаже на света злокобния танц на маймуните в плен.

 MonkeyMask01

 MonkeyMask02

 MonkeyMask03

Вързани с вериги, които стърчат от техните маски, тези животни пресъздават най-големия боязън на всяко живо създание – да бъде поробено и следено.

 MonkeyMask04

 MonkeyMask05

 MonkeyMask06

Гледайки тези фотоси обаче, има огромна възможност с изключение на боязън да изпитате и неукротим яд.

 MonkeyMask07

 MonkeyMask08

 MonkeyMask09

" Снимките са един навременен обвинителен акт против безразличието ни към страданието на другите. ", споделя Sachs.

 MonkeyMask10

 MonkeyMask11

 MonkeyMask12

В началото на 2013-та година индонезийските управляващи най-сетне взеха решение – развъждането в плен на диви животни се смята за закононарушение и се санкционира със затвор.

 MonkeyMask13

 MonkeyMask14

 MonkeyMask15

 MonkeyMask16

 MonkeyMask17

Съвсем неотдавна и губернаторът на Джакарта заяви обществено, че ще даде парично обезщетение на всички притежатели на диви животни, които ги пуснат на независимост.

Снимки: pinterest.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР