Постоянното носене на маратонки, балетни обувки и мокасини също може

...
Постоянното носене на маратонки, балетни обувки и мокасини също може
Коментари Харесай

Травматолог обясни защо домашните чехли са вредни

Постоянното носене на маратонки, балетни обувки и мокасини също може да докара до дисторция на стъпалото

Домашните чехли носят улеснение и комфорт, само че могат да бъдат нездравословни за човешкото здраве. Това заяви травматологът Владимир Горохов, осведоми

Чехлите са комфортни, краката влизат и излизат за секунди. Но това не ги прави най-здравословната форма на обувки. В идеалния случай всичко, което държите на краката си за нескончаем интервал от време, би трябвало да обезпечава съответна поддръжка и отбрана на ходилото “, сподели експертът.

Той изясни, че формата на чехлите не поддържа стъпалото, което може да се отрази отрицателно на човешкия организъм. Освен това при вървене пръстите на краката са принудени да се заловен за чехлите и по този метод да надраскат материала.

Натискът върху пръстите също се усилва и заради това в дълготраен проект могат да се развият деформации като чук на крайници и бурсит. Горохов предложи носенето на поддържащи обувки с връзки, оповестява MedikForum.

Преди това Левон Макинян, доцент от катедрата по травматология и ортопедия, назова най-вредните типове обувки. Според него непрекъснатото носене на маратонки, балетни обувки и мокасини може да докара до дисторция на стъпалото и проблеми с краката и гърба.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР