По пътищата в Германия се движат близо 80 000 коли,

...
По пътищата в Германия се движат близо 80 000 коли,
Коментари Харесай

Предлагат автомобилите на метан да минат на бензин

По пътищата в Германия се движат близо 80 000 коли, задвижвани с природен газ. С течение на години обаче търсенето на транспортни средства със сбит природен газ (CNG) внезапно понижава, оповестява локалната Федералната работа за авто превоз. Според информация на Германския авто клуб (ADAC) сега на пазара няма налични нови коли с това задвижване. Броят на бензиностанциите за CNG също непрестанно понижава от 2016 година насам. Едва към 700 от тях към момента са били в употреба в Германия при започване на 2024 година, сочат данните на клуба.

Поради това притежателите на коли, задвижвани от CNG, имат все по-малко благоприятни условия за зареждане с гориво и от време на време би трябвало да обикалят по дълги направления до най-близката бензиностанция. Резервните елементи също стават все по-трудни за намиране. Резервоарите на колите с природен газ обаче нормално би трябвало да се сменят най-късно след 20 години, а в някои случаи и по-рано.

" Тъй като аварийните елементи са скъпи или към този момент въобще не са налични, употребата на коли с CNG може да докара до цялостна икономическа загуба ", предизвестява ръководителят на автомобилните технологии в софтуерния център на ADAC в Ландсберг Флориан Хьордеген.

Eвтини, употребявани аварийни резервоари от други страни нормално не се одобряват в Германия, тъй като нямат позволение. Като опция може да се ревизира дали автомобилът може да се преобразува да работи единствено на бензин. Това е допустимо при по този начин наречените " бивалентни CNG модели ", при изискване че независимата работа с бензин е маркирана в лиценза за употреба и излъчванията са тествани.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР