Плавно извеждане на пенсионерите в администрацията и навлизане на млади

...
Плавно извеждане на пенсионерите в администрацията и навлизане на млади
Коментари Харесай

Асен Василев заговори за плавно подмладяване на администрацията

Плавно извеждане на пенсионерите в администрацията и нахлуване на младежи в йерархията посредством обществени състезания предлага съоснователят на " Продължаваме промяната " Асен Василев, който се чака да стане финансов министър в идващия съдружен кабинет.

Ключови пенсионери с доста познания ще останат като съветници и сътрудници, увери Василев и добави, че " не е обикновено 15-20% от някои администрации да са хора в пенсионна възраст.

Като образец за подмладяване на ръководството той даде и определения през днешния ден за ръководител на Народното събрание Никола Минчев. " Знакът с издигането му за поста е, че идва ново потомство без обвързаности, което е градивно, не носи контузии (...) Така че освен това потомство да може да работи в България, само че и техните другари да се върнат, " продължи Василев.

Запитан за какво договарянията по политическата част на съдружното съглашение и разискването на имена на претенденти за министри се водят скрито от необятната аудитория, Василев отговори, че във всяка естествена компания или страна няма по какъв начин да кажеш, че " Пешо е неприятен, Тошо е добър ", а кандидатурите се преглеждат при затворени врата.

На въпрос " по кое време ще сложите чертата на договарянията ", Василев отговори: " Когато се разберем. Докато не стигнем до заключителен текст, нищо не е финално и нищо не е ясно ".

Василев сподели, че към момента не е видял проектобюджета за следващата година, направен от служебното държавно управление. Предстои да се видят всички детайлни разбивки, с цел да се реши дали може да се употребява като основа за бюджет за следващата година и по какъв начин по най-бърз метод би могло да се трансформира. Добави, че в случай че има нови министерства или преструктуриране, ще се наложи цялостна преправка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР