Писателят Христо Стоянов се обърна с апел към най-слабо активния

...
Писателят Христо Стоянов се обърна с апел към най-слабо активния
Коментари Харесай

Христо Стоянов с кърваво писмо до министъра на културата: Ти си Наско, освободи художниците от промишления ток. Ако и това не можеш - върви хигиенист в Читалището на баба си, нали веднъж си го измел

Писателят Христо Стоянов се обърна с зов към най-слабо дейния министър от кабинета " Просто Киро " - този на културата.

Припомняме, че при първата си телевизионна изява същият, чието име по паспорт е Атанас Атанасов, се показа като " Здравейте, аз съм Наско ".

" Ти си Наско, не зная дали знаеш някои детайлности за художествения живот в България, само че художниците към момента се нуждаят, а някои даже рисуват в ателиета. Ателието, Ти си Наско, е особено приспособено помещение, в което художниците рисуват, скулпторите ваят, а моделиерите шият и вършат модели.

Разликата сред " ателие " и " жилище " е избрана по Закон за устройство на територията. В момента обаче тази разлика удря доста по джоба тези, които са най-бедната част от популацията - артистите. Защото ателиетата са вързани с енергийните сдружения и заплащат индустриален ток. Ти си Наско, чуваш ли - художниците в България заплащат индустриален ток, който е в пъти по-скъп от тока в твоето жилище?! ", написа Стоянов в обществените мрежи.
свързани новини43867на 07.02.2022
" Картините, които рисуват вътре желаят светлина. Светлината идва от слънцето, а когато няма слънце идва от крушката. Крушката е вързана с мрежата. Ти си Наско, не зная дали разбираш защо иде тирада. Така картината, Ти си Наско, която ще си купиш ще бъде неведнъж по-скъпа. Ако, несъмнено, в тази рецесия художникът доживее да си продаде картината. (Защото и данъкът за ателие е неколкократно по-голям от жилищна повърхност, такса боклук и така нататък..)

Не зная дали разбираш, Ти си Наско... И дали би направил нещо. Примерно - да поизметеш малко този Закон за устройство на територията с предложение в Народното събрание и ателиетата да бъдат приети за жилищна повърхност, което ще легитимира смяната на техния статут и Енергийните сдружения ще занулят електромерите с индустриален ток в ателиетата.

Ето нещо, Ти си Наско, което можеш да свършиш като министър... Ако и това не можеш - върви се дръж като хигиенист в Читалището на родното село на баба си и дядо си - нали един път към този момент си го измел това читалище.

И да не не помни - аз не съм Наско. Аз съм Христо. При това съм и Стоянов... И това към този момент би трябвало да ти каже какъв брой съм сериозен - в случай че изобщо знаеш какво е публицист, пък бил той и Христо Стоянов... ", добави писателят.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР