Ожесточените дебати в Народното събрание и в обществото дали България

...
Ожесточените дебати в Народното събрание и в обществото дали България
Коментари Харесай

Херо Мустафа избра наш оръжеен бос с имение в Бевърли Хилс за доставки в Украйна - митичният Христо Христов вече захранвал армията на Зеленски с ракети

Ожесточените диспути в Народното събрание и в обществото дали България би трябвало да окаже военно-техническа помощ на Украйна, или да реализира задачи за нападната от Русия страна, са следени с нараснало внимание от посолството на Съединени американски щати в България.

Америка към този момент е избрала кой български оръжеен необут да доставя оръжия в Украйна, а военният министър на Съединени американски щати Лойд Остин и дипломат Херо Мустафа персонално са уведомили премиера Кирил Петков и вицето му Асен Василев за щатския любимец, написа столичен таблоид, базирайки се на собствен източник от ръководещата коалиция.

Лойс Остин бе на посещаване в България в средата на март, само че измежду срещата му с Петков бе обявено, че страната ни няма да доставя оръжие за Украйна. Противно на упованията оръжейният необут, който ще доставя украинската войска с оръжия, няма да е тровеният от съветското спецразузнаване Емилиян Гебрев, а живеещият в Съединени американски щати българин Христо Христов. Той е притежател на оръжейното сдружение " Сейдж Технолоджис ".
свързани новини26016на 01.04.2022
61-годишният Христов е измежду най-потайните български милионери, а новините за него идват най-вече от чужбина. Макар медиите да не разполагат даже със фотография на Христов, той нашумя дори в Америка, откакто подписа най-голямата имотна договорка за 2019 година в Бевърли Хилс. Тогава оръжейният търговец брои 34.6 милиона $ за влиятелно имение, допреди това благосъстоятелност на израелския боен Гал Ашер. 5-звездната постройка е със 7 спални, 11 бани, огромен басейн, конферентна зала, паркинг за 20 автомобила, водопад, частен киносалон, три камини...

" Христо Христов към този момент изнася оръжия и муниции за Украйна, които изкарва от Полша и Чехия. Той е поел огромна част от доставките на гранати, противотанкови мини и ракети и РПГ-та, с които НАТО зарежда украинската войска. Спекулация е, че оръжията са създадени в България и се изнасят посредством посредничеството на компании от Полша и Чехия ", твърди информаторът на изданието.

У нас Христо Христов е притежател на боен цех за произвеждане на части за противотанкови ракети, в които се трудят над 450 оръжейници. Официално няма данни за експорт към размирна Украйна. Враговете на Христов в оръжейния бранд обаче подмятат, че е допустимо " Сейдж Технолоджис " да заобикаля разпоредбите, естествено - с безмълвното единодушие и дейната поддръжка, идващи от Америка и НАТО.

За да може България публично да изнася оръжия за Украйна, е нужна глоба от Народното събрание, а освен от Министерски съвет, което на този стадий прави невероятно потвърждението за публичните оръжейни доставки към Киев.

Оръжейници настояват, че Христов от дълго време се употребява с поддръжката на Америка, защото е бил измежду лобистите на американския мастодонт " Локхийд Мартин " за продажбата на изтребители Ф-16 на България.

Управляваната от Христо Христов оръжейна компания търгува и с муниции. Преди 6 години той бе измежду претендентите за покупател на ВЗМ-Сопот, само че не бе утвърден. Оръжейният необут има и офшорно сдружение в Панама. Твърди се, че е доближен до мастити генерали от израелските секрети служби " Мосад ". А мълвата се подхранва от това, че Христов купи имението си в Бевърли Хилс точно от сегашния мултимилионер и някогашен израелски боен Гал Ашер.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР