Партийно-политическата надпревара буди притесненияПенсионерите са в трескаво очакване на новото

...
Партийно-политическата надпревара буди притесненияПенсионерите са в трескаво очакване на новото
Коментари Харесай

Как новото увеличение прецаква повечето пенсионери?

Партийно-политическата конкуренция буди терзания
Пенсионерите са в трескаво очакване на новото нарастване на пенсиите от 1 октомври. Оказва се обаче, че преобладаващата част от тях ще са прецакани.

Бившият обществен министър Христина Христова бе безапелационна, че методът, по който ще се преизчисляват пенсиите е сериозен удар по пенсионната система и ще внесе чувство за неправда.

В ефира на NOVA NEWS тя изрази своето терзание от това, че множеството пенсионери ще останат разочаровани от преизчислението. Тя уточни, че 2/3 от тях няма да получат нараствания, защото главната цел на последната промяна е била изчистване на разликата и несправедливостта сред старите и новите пенсии.

340 хиляди пенсионери ще останат под линията на беднотия при новото преизчисление, разяснява Христова.
„ Партийно-политическата конкуренция буди терзания, загуби се границата сред леви и десни идеологии в региона на обществената политика. Наддаването е голямо, а не е реалистично. В региона на пенсионната система не трябва да се флиртува с възрастните хора и да се приказва с лека ръка, тъй като проблемите са доста огромни “, акцентира тя.

Тя означи, че за идната година линията на беднотия е 504 лв., което значи, че всички, получаващи минимална заплата, са към нея.
Ексминистърът уточни, че заиграването с пенсиите е неправилно и няма да докара до нищо положително. това води до понижаване на мотивацията у младите, които си споделят, че даже и неосигурявалите се ще получат обезпечена минимална пенсия.
Източник: pariteni.bg

Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР