Пандемията е минало, празните офиси - не. Такава е реалността

...
Пандемията е минало, празните офиси - не. Такава е реалността
Коментари Харесай

Морков и тояга: Ето как шефовете ще ви върнат в офиса

Пандемията е минало, празните офиси - не. Такава е действителността за доста компании в сфери отвън производството - за програмисти, дизайнери, счетоводители и административен личен състав работата от у дома всеобщо се резервира като желан вид.

Компаниите, които наемат или имат огромни офис пространства, към този момент стремително се пробват да върнат екипите си на място, като за задачата от ден на ден ще ползват както пряк напън, по този начин и положителни ограничения като възстановяване на работната среда, разяснява пред CNN Ник Ромито, създател на компанията VTS, която ръководи над 60% от най-скъпите офис пространства в Съединени американски щати.
 Най-младите работещи търсят висок витален стандарт и не са срещу офиса
Най-младите работещи търсят висок витален стандарт и не са срещу офиса

Първо Поколението Z ще се приспособява към 4-дневната работна седмица, считат от Manpower

Контекст : Тук казусът не е единствено в това, че мениджърите на приблизително равнище не могат онлайн да показват своята незаменимост пред управлението. Според Съвета за наблюдаване на финансовата непоклатимост на Съединени американски щати празните офис здания могат да срутен промишлеността към тях, която се прави оценка на 20 трлн. $.

Проблемът е действителен - въпреки да има известно запълване на бюрата, към момента заетостта на офис постройките е с 48% по-ниска по отношение на преди пандемията, демонстрират данни от промишлеността.
 Експерт: Насилственото връщане в офиса е полуда, ето за какво
Експерт: Насилственото връщане в офиса е полуда, ето за какво

Поставянето на всички чиновници под един покрив може да унищожи продуктивността им

Детайли : " Икономическият напън стяга трудовия пазар и това дава на работодателите по-силни причини когато желаят да чиновниците си да се върнат в офиса ", разяснява Ромито. По думите му единствено преди няколко години, по време на т.нар " огромно овакантяване ", когато опциите за работа бяха изобилни, сходно връщане на чиновниците в офиса, не е било допустимо.

Според него към този момент фирмите умерено желаят по 3 дни наличие седмично, а до есента евентуално те ще станат 4.
 Шумът в офиса разсейва чиновниците? Ето по какъв начин HR експертите могат да оказват помощ
Шумът в офиса разсейва чиновниците? Ето по какъв начин HR експертите могат да оказват помощ

Над 50 на 100 от работещите към този момент разпределят отмерено работната седмица сред офиса и дома

От друга страна : " Научихме през последните 3 години, че не всяка роля се постанова да бъде в офиса. В някои случаи е по-ефективно да се разполагаш на по-малко пространство, което обаче е направено по този начин, че хората да могат да работят взаимно в действителност добре ", отбелязва Ромито.

Друга значима наклонност е, че към този момент се търсят офис здания с повече улеснения - огромни конферентни зали, фитнес центрове, лобита, заведения за хранене: " Те са хибрид сред работно място и дом ".

Така се оформят кампуси от 2-3 близко ситуирани здания с централни пространства, цялостни с разнообразни улеснения.
 Институт: Връщането на всички чиновници в офиса е
Институт: Връщането на всички чиновници в офиса е " късогледо " решение

Най-добрата процедура е да има баланс, споделят от CMI

Какво следва: Тенденциите от Съединени американски щати евентуално ще се пренесат и в Европа - първо благодарение на мултинационалните компании, а по-късно и на по-големите локални играчи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР