Палестинското движение Хамас е готово да се съгласи с изпълнението

...
Палестинското движение Хамас е готово да се съгласи с изпълнението
Коментари Харесай

Хамас за първи път склонен на примирие с Израел

Палестинското придвижване " Хамас " е готово да се съгласи с осъществяването на първата фаза от препоръчаното съглашение за споразумяване на спора с Израел, даже без гаранции за непрекъснато преустановяване на огъня. Това оповестява The Times of Israel, като се позовавайки на свои източници.

" За първи път " Хамас " сподели готовността си да се съгласи да стартира първата фаза без гаранции за окончателния завършек на военните дейности ", се споделя в обявата.

Припомняме, че договарянията сред Израел и " Хамас " се организират в събота в Кайро. Египет и Катар работят като медиатори.

Според известия в арабските медии на договарянията в Кайро е разисквано съглашението за преустановяване на огъня , препоръчано от Египет, то е последователно. Очаква се първата фаза да продължи до 40 дни и да види освобождението в подмяна на палестински заложници. Освен това първият стадий включва изтеглянето на Израелските сили от някои елементи на анклава.
 Делегация на
Делегация на " Хамас " дойде в Кайро за договаряния за помирение в Газа

Те упорстват за договорка за замяна на пандизчии, в допълнение към реконструкцията и прекратяването на блокадата

Близкоизточните медии, базирайки се на източници, пишат, че страните са покрай подписване на съглашение, Хамас ще отговори на египетските оферти " в идващите часове ".

Освен това палестинските медии, базирайки се на източници, оповестяват, че американските медиатори на договарянията са дали обещание, че Израел ще изтегли изцяло военните от Газа по време на осъществяването на третия и финален стадий от съглашението. Така, в случай че се приложи, това ще докара до края на военните дейности. В същото време израелската страна към момента не е оповестила готовността си да приключи интервенцията в Газа.

The Times of Israel акцентира, че в случай че Израел получи гаранции, Хамас е подготвен да се съгласи изцяло с предлаганата сега договорка.

По-рано в събота изданието, базирайки се на израелски източник, осведомен с хода на договарянията, заяви, че на военната интервенция в Газа в подмяна на освобождение на заложници, държани от палестинци.

Той изясни, че даже да може да се подписа краткотрайно помирение, Израел няма да се откаже от проектите си за военна интервенция в град Рафах.
 Делегация на
Делегация на " Хамас " ще посети Кайро за договаряния с Израел за преустановяване на огъня в Газа

Усилията на групировката да се споразумее с Израел се усилиха поради заканите за набези в Рафах

На собствен ред " Хамас " упорства за нуждата от преустановяване на израелската интервенция.

" Основният проблем е, че се нуждаем от огромно помирение. Необходимо е и цялостно евакуиране на израелските сили от Газа ", сподели високопоставеният представител на " Хамас " Осама Хамдан пред " Ал Джазира ".

Според него делегацията на " Хамас " на договарянията също упорства Израел , като част от споразуменията за преустановяване на огъня, да се откаже от проектите за интервенцията в Рафах.

По последни данни над 34 600 палестинци са починали от началото на офанзивата на 7 октомври, като 32 са жертвите през последните 24 часа. Според здравното министерство на Газа над 77 хиляди са били ранени по време на военните дейности на Израел.

на фона на възходящото интернационално безпокойствие от растящия брой на жертвите в Газа. Египет възобнови натиска за възкръсване на договарянията в средата на месец март.

си сред Израел и " Хамас ", поради опасения от подкопаване на ролята на страната.
 Делегацията на Хамас напусна договарянията в Кайро без договорка
Делегацията на Хамас напусна договарянията в Кайро без договорка

Израел не приема разселените палестинци да могат да се завърнат по домовете си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР