Отборът на Сакраменто Кингс се нуждаеше от две продължения, за

...
Отборът на Сакраменто Кингс се нуждаеше от две продължения, за
Коментари Харесай

Везенков пак не игра при успех на Сакраменто

Отборът на Сакраменто Кингс се нуждаеше от две продължения, с цел да пречупи съпротивата на Орландо Меджик и да победи " магьосниците " със 138:135 (27:30, 40:25, 24:34, 27:29, 20:17) в домашен дуел от постоянния сезон на НБА. Българският национал Александър Везенков за втори следващ път не получи късмет за изява от старши треньора Майк Браун и остана на пейката през всички 58 минути игрово време. " Кралете " можеха да честват с успеха малко по-рано, в случай че съдиите не бяха създали колосална неточност - в самия завършек на първото продължение при 127:125 в интерес на Кингс гостите от Орландо имаха владеене, само че топката излезе в навън от ръцете на Паоло Банкеро. Реферите обаче решиха, че Хуан Тоскано-Андерсън е докоснал топката и разрешиха на Меджик да приключи офанзивата си, като Банкеро изпрати мача във второ продължение при 127:127.

Сблъсъкът сред двата отбора стартира със скорострелна замяна на сполучливи стрелби, преди домакините от Сакраменто да натрупат няколко следващи пропуща и да разрешат на Франц Вагнер и компания да поведат при 7:12. Кийгън Мъри обаче даде искра за поврат на " кралете " с шест точки от своя страна, с цел да изведе Сакраменто напред при 15:14. Именно тогава една от младите звезди на " магьосниците " - Франц Вагнер, получи травма в десния гален и благодарение на членове от треньорския щаб се насочи към съблекалнята за здравна интервенция. Везенков пък още веднъж бе отвън главната ротация, като към този момент на паркета се появиха Трей Лайлс и ДжаВейл МакГий в подкошието. Баскетболистите на Меджик стреляха 5/6 от тройката в първата четвърт и справедливо бяха напред след нейния край при 27:30. Повишеният % успеваемост от далечна отдалеченост разреши на Сакраменто да се докопа до двуцифрената преднина при 57:44 в своя изгода. Мъри към този момент имаше три забивки в мача, разликата скочи до 15 точки, само че въпреки всичко Орландо съумя да смъкна дребна част от нея до края на първото полувреме, което приключи при 67:55.

Сакраменто не оставяше късмет на Орландо да го настигне на старта на третата четвърт и двата отбора си разменяха кошове един след различен - 76:64. Двубоят се трансформира в призрачен за гостите, защото и Паоло Банкеро получи травма и също се насочи към съблекалнята, както по-рано стори Франц Вагнер. Няколко минути по-късно Банкеро се завърна на терена без да си личат пострадвания по проблематичния гален. Възпитаниците на Майк Браун съумяха да удържат натиска на противниците си и да разполагат с задатък от три точки при 86:83 при оставащи към две минути от третата част. " Магьосниците " продължаваха да поддържат недействителен % при стрелбата от тройката - 16 сполучливи от 24 опита, а Банкеро изравни резултата при 88:88. Третата четвърт завърши при 91:89 в интерес на Сакраменто.

Лайлс изведе Сакраменто със седем точки задатък, само че не за дълго, тъй като баскетболистите на Орландо отвърнаха с две следващи тройки, с цел да сведат разликата до единствено една точка при 96:95. Чума Океке вкара 19-ата тройка за Меджик и по този начин отборът поведе при 96:98, поддържайки 65% пукотевица зад дъгата. Кингс позволиха ужасни неточности в къс интервал от време и серията на Орландо доближи 16 поредни точки при 96:103. Монк и Фокс се погрижиха Сакраменто да настигне " магьосниците " при 102:103 с оставащи шест минути на часовника. Кийгън Мъри подвигна залата на крайници с тройка за 105:103, само че незабавно по-късно Банкеро и Съгс станаха създатели на тройки №20 и №21 гостите за 105:109. Последва следващият поврат в този впечатляващ дуел - Малик Монк и неговите пет следващи точки още веднъж донесоха нежно преимущество на Кингс при 110:109. Малик Монк провокира тъждество с сполучлив пробив за 118:118 и 10 секунди на таблото. Този път Съгс не съумя да откри задачата от тройката и по този начин мачът влезе в продължение при 118:118.

Развитието и на спомагателните пет минути бе извънредно забавно - първо Паоло Банкеро наниза нова тройка за 118:121, а по-късно Харисън Барнс извади всеизвестен шанс и вкара отдалечен шут от краче в последната секунда за 121:121, какъвто бе резултатът на влизане в последните две минути от продължението. Лайлс изкара фал в офанзива на Банкеро и по този начин Сакраменто имаше опция да затвори мача в своя изгода с оставащи 8 секунди. Монк вкара един от двата си наказателни, а по-късно Банкеро беше близо да сътвори още една неточност, само че въпреки всичко съумя да изравни резултата при 127:127. На повторението се видя, че в действителност топката излиза в навън от ръцете на Банкеро, а не от тези на Тоскано-Андерсън, само че все пак реферите дадоха владеене на Орландо, с помощта на което американският национал изравни резултата. Малик Монк пък пропусна от тройката със сирената и по този начин дуелът влезе във второ продължение.

В началото на второто продължение Орландо счупи върха си за най-вече тройки в един мач - 24. " Магьосниците " обаче прибързаха в идващите си набези и разрешиха на Монк да изравни също с тройка за 130:130. Фокс откри задачата от междинна отдалеченост за 137:135, след което Съгс не съумя отдалеко и по този начин Кингс още веднъж бяха напред в заключителните секунди.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР