Отборът на Макаби Тел Авив победи като гост Панатинайкос с

...
Отборът на Макаби Тел Авив победи като гост Панатинайкос с
Коментари Харесай

Макаби изненада Панатинайкос с обрат в Атина

Отборът на Макаби Тел Авив победи като посетител Панатинайкос с 91:87 и поведе с 1-0 триумфа в плейофната серия в Евролигата. За гръцкият гранд това беше първо домакинско проваляне в шампионата от декември предходната година. Гостите изиграха доста мощни финални минути в дуела, като с решителен панер се отличи Лоренцо Браун 35 секунди преди сирената.

Браун завърши дуела с 16 точки на сметката си, а 18 добави американецът Бонзи Колсън, който вкара 13 от точките си във финалните 9 минути. Уейд Болдиун добави 15 точки и 7 асистенции, преди да напусне с травма на подколянното сухожилие.

„ Опитах се да играя моята игра, да не преставам да се боря за всяка топка. Това беше отборна победа. Говорихме по какъв начин би трябвало да играем от двете страни на терена през второто полувреме. Върнахме се към това, което ни донесе триумф по-рано през сезона. Всички се раздадоха и това даде резултат “, разяснява Колсън след триумфа.

Матиас Лесорт завърши срещата с 22 точки за Панатинайкос, като направи и 6 битки. Мариус Григонис добави 11 точки за гръцкия отбор, който при започване на второто полувреме даже имаше преднина 12 точки (56:44), само че позволи поврат и загуби дуела.

„ Не играхме добре. Имахме късмет да спечелим дуела, само че допуснахме доста неточности. Макаби завоюва и поведе с 1-0. Просто е. ние ще спечелим серията “, сподели треньорът на гърците Ергин Атаман.

В различен дуел от нощес, Реал Мадрид победи Баскония с 90:74.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР