От 2015 година до сега процентът на подрастващите, които употребяват

...
От 2015 година до сега процентът на подрастващите, които употребяват
Коментари Харесай

`Половината от подрастващите в Испания пушат или са пушили електронни цигари

От 2015 година до в този момент процентът на подрастващите, които използват електронни цигари в Испания се е удвоил. Това демонстрира изследване на Министерството на здравеопазването за използването на опиати в гимназията, огласено на днешния Международен ден за битка с тютюнопушенето. 

Според изследването половината от младежите до 18 годишна възраст в Испания пушат или са пушили електронни цигари, без даже да си дават сметка за последствията за здравето им. Те го свързват с купони, като 37% от тях считат, че това е “добър метод за шерване на опит с другари “.

Обяснението на Родриго Кордоба, представител на Испанското сдружение по фамилна и социална медицина е, че младежите „ нямат усещане за риск “, когато става въпрос за пушене на електронни цигари, а фактът, че цената е сред 7 и 15 евро в допълнение улеснява достъпа до тях. Кордоба е засегнат, че поради незнание част от родителите разрешават децата им да ги употребяват, мислейки си, че са по-безопасни от тютюна, без да си дават сметка, че водят до пристрастяване.

Освен това предизвикват астма и бронхит поради съставките в тях и водят до сърдечно-съдови болести и тумори. Според него е потребност огромна разяснителна акция в контраст на инфлуенсърите, които се финансират от тютюневите компании, чийто доход спада през последните години съвсем двойно поради отхвърли на по-осъзнатите хора от тютюнопушенето.

Сега техният таргет са 12-18 годишните, когато нормално пропушват половината от бъдещите пушачи. „ Електронните цигари се продават като играчки “, което е извънредно рисково, споделя Алберто Руано, координатор по епидемиология на испанската група за рак на белите дробове и приканва за законодателни забрани от страна на управляващите.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР