Орландо Меджик обяви, че ще извади от употреба номер 32,

...
Орландо Меджик обяви, че ще извади от употреба номер 32,
Коментари Харесай

Орландо вади от употреба номера на Шак

Орландо Меджик разгласи, че ще извади от приложимост номер 32, с който през 90-те години на предишния век играеше Шакил О`Нийл.

51-годишният О`Нийл стартира кариерата си в Националната баскетболна асоцоация през 1992 година, когато бе определен от Орландо с първия избор в драфта. Той остана при " магьосниците " до 1996 година, когато мина в състава на Лос Анджелис Лейкърс, с който реализира най-големите си триумфи. В края на кариерата си центърът игра още за Маями Хийт, Финикс Сънс, Кливланд Кавалиърс и Бостън Селтикс, преди през 2011 година да разгласи отдръпването си от играта.

Церемонията по изваждането от приложимост на номера на О`Нийл ще се състои на 13 февруари, а 216-сантиметровият център ще стане първият баскетболист в историята на клуба, почетен с сходна чест.

Шакил О`Нийл е четирикратен първенец в НБА - три пъти с Лос Анджелис Лейкърс и един път с Маями Хийт. През 2000 година той завоюва наградата за " Най-полезен състезател ", а от 2000 до 2002 година непроменяемо бе " Най-полезен състезател във Финалите " при трите поредни триумфа на Лейкърс. Той е 15-кратен участник в " Мача на звездите ", осем пъти е избиран в " Идеалния тим на сезона " и три пъти попада измежду най-хубавите бранители. През 1993 година печели и премията за " Новобранец на годината ". О`Нийл е включен и измежду най-хубавите 50 играчи в НБА във връзка първите 50 години на лигата, както и измежду най-хубавите 75 играчи във връзка 75-ата годишнина на асоциацията. 

Шакил О`Нийл е член на " Залата на славата " от 2016 година. Лос Анджелис Лейкърс извади от приложимост номер 34, с който той играеше за " езерняците ", а Маями Хийт стори същото с номер 32. 

С националния тим на Съединени американски щати центърът има олимпийска купа от Игрите в Атланта през 1996 година. Две години по-рано той победи и със международната купа.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР