Опита ми с десетки спечелени казуси в полза на бургазлии

...
Опита ми с десетки спечелени казуси в полза на бургазлии
Коментари Харесай

Бачийски: 10 години след първата ми победа срещу корупцията се убедих, че Стената се събаря с упорство

Опита ми с десетки извоювани проблеми в интерес на бургазлии в Общинския съвет пренесох сполучливо в Народното събрание, споделя той

 

Точно 10 години след първата извоювана борба на Константин Бачийски против корупцията, претендентът за втори мандат в Народно събрание като депутат от Политическа партия „ Продължаваме Промяната “ към този момент има зад тила си десетки сполучливо приключени проблеми, споделят от щаба му.

„ Още в първия си мандат на общински консултант пресякох опит на локалния парламент в Бургас да позволи отдаването на концесия за 35 години на близо 30 000 m2 от парк „ Езеро “ на сякаш „ мощна “ британска компания, с 40 години опит в построяването на увеселителни паркове, а в следствие се оказа куха компания. Прочетох докладната и направих лично изследване. Оказа се, че сякаш огромната компания в действителност е компания вид „ пощенска кутия “. Регистрирана в схлупена къщичка без грам оборот за последните пет години. Имаше огромен отпор, само че истината излезе нескрито и победих. И до през днешния ден не е унищожена красивата част от парка и общинската благосъстоятелност не е предадена на „ привиден “ вложител “. Това за мен беше първия сигнал, че би трябвало да съм доста деликатен към предложенията, които постъпват в общинския съвет и да не не помня отговорността, която са ми дали своят вот бургазлии. През идващите три мандата се наложи да вляза още по-горещи борби, с цел да защитя публичния интерес “, споделя Константин Бачийски.

За три мандата като общински консултант той подарява заплатите си на опазването на здравето в Бургас. И напомня още случаи на сполучливи борби с корупцията, които е записал в интерес на публичния интерес.

„ Противопоставих се на противозаконната продажба без търг и конкурс на общинската болница в „ Меден рудник “ на цена с 1.5 млн. лева под данъчната оценка. Двукратно предотвратих нарастването на такса битови боклуци за жителите и се преборих за намаление с 40% такса „ боклук “, което спести на локалния бизнес над 35 млн. лева през последните години. А през 2020 трансфорах един районен проблем в народен – предаването на общинска и държавна благосъстоятелност до сараите на Ахмед Доган в парк „ Росенец “ в частни ръце. Това провокира цунами от реакции и най-масовите митинги в страната за последните 10 година. Две години по-късно страната мина към дейности против противозаконните постройки, а това ми коства на десетки правосъдни борби. Те продължиха и след безапелационната победа през 2021 година на парламентарните избори “, споделя Бачийски и прибавя, че като депутат и член на Комисията по антикорупцията е имал основна роля при премахването на противозаконния монопол на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево и връщането на контрола на страната върху качеството на вносните храни.

„ Корупционните схеми може да са огромни, може да се трансформират участниците в тях, хората във властта може да се трансформират, само че идеята за мен е същата. Аз съм същият. Убеждението ми, че би трябвало да защитя публичният интерес е същото, както и вярата ми, че колкото и да са дълбоки корените на корупцията, са вероятни за премахване. За идващия парламент съм квалифициран и с подробен план против корупцията в България и ще я направя забранително скъпа за корумпираните “, безапелационен е лидерът на листата на „ Продължаваме Промяната “ в Бургас.
Поддръжниците му са уверени, че след години на извоювани невъзможни борби никой не се съмнява, че му липсва упоритостта да го реализира. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР